Bemutatkozás
Papikné Veress Andrea vagyok. Két gyerekes anyuka és feleség. Kb. 10 éve főzök önállóan, de komolyabban 4 éve, kisfiam megszületésétől. A konyhai alapokat Anyukámtól tanultam, majd szép lassan felfedeztem új alapanyagokat és konyhai eljárásokat.
Sütni, vagy főzni szeretsz jobban?
Sütni és főzni is szeretek, de kimondottan a kelt tészta az, ami igazán a szívem csücske. Különös vonzalmat érzek iránta. Imádom készíteni és elfogyasztani is. Mindig újabb formákon, ízeken töröm a fejemet. Általában én találom ki a kalácsokat, pogácsákat, de ha meglátok valahol egy tetszetős formát, azt is szívesen kipróbálom.
Miért kezdtél el blogot írni?
A barátaim biztatására kezdtem blogírásba már lassan egy éve, ahol összegyűjtve megtalálhatóak az általam készített finomságok részletes leírással és az összetettebb, bonyolultabb dolgok fázisfotókkal bemutatva.A legnehezebb dolog a blog elnevezése volt, sokat gondolkoztam. Mindenképpen azt szerettem volna, hogy ha utal valamelyest a nagy kedvencre, a kelt tésztára. Aztán beugrott az AranyTepsi.
Mióta írsz blogot?
2013 júliusa óta folyamatosan gyűlnek az ételek, sütemények. Azt lehet mondani, hogy napi rendszerességgel főzök, ami nem egy egyszerű feladat, hisz egy válogatós óvodás, egy kétéves picurka és egy dolgozó férj kedvében kell járnom, a család igényeit figyelembe véve kell összeállítanom a menüt.
Van valami specialitásod?
Igyekszem minél többször levest, főzeléket beilleszteni az étlapba, a lehető legtöbb zöldséget és gyümölcsöt belecsempészve. Szerencsére van egy kis kertünk, ahol a konyha számára alapvető zöldségek megteremnek.
Melyik a kedvenc ételed?
Kedvenc ételem nincs, mindent nagyon szeretek, kivéve a pacalt és a kocsonyát.
Mi a legfőbb motivációd?
A főzés, sütés mára már kikapcsolódás számomra. Örülök, hogy ami nekem egy hobbi, másnak is tetszik. Sokan követik figyelemmel az AranyTepsit, kapok visszajelzéseket, fotókat, hogy többen elkészítik a receptjeimet. Emellett több receptversenyen is részt vettem szép sikerekkel. Legnagyobb elismerés és öröm számomra, hogy már több közismert magazinban is bemutatkozhattam pár recept erejéig.
Íme, pár finomság, amit szívesen ajánlok mindenkinek kipróbálni:
- Hajtogatott tepertős pogácsa
- Almás napsugár kalácskák
- Snack kolbásszal töltött karaj egyben sütve
- Gombkeksz csokiba mártva
- Virágos almás pite
Kinek adod tovább a stafétát?
A stafétát pedig Anikónak szeretném tovább adni, az OlajBogyó blog tulajdonosának, aki szintén több kisgyerek mellett végzi nagyszerű konyhai tevékenységét és szívesen meg is osztja ezt a blogján: https://vargaani.blogspot.hu/ másokkal.