A megszokottól a meglepőig – Íme 15 inspiráló pizzafeltét kombináció
Olaszos klasszikus: szalámi – lilahagyma – mozzarella
Ez a kombó a Nápolyból ismert egyszerűséget hozza, mégis telt ízekkel. A lilahagyma enyhén karamellizálódik sütés közben, amit a sós szalámi és az olvadt mozzarella tökéletesen kiegészít.
2. Friss és könnyed: grillezett csirkemell – paradicsom – rukkola
Ideális nyári pizza, amit akár hidegen is ehetünk. A rukkola csak sütés után kerül a tetejére, és igazi frissességet ad.
3. Magyaros lendülettel: kolbász – jalapeño – cheddar
Ha szeretjük a csípőset és a karakteres ízeket, ez a pizza tuti befutó. A cheddar olvad, a kolbász pirul, a jalapeño pedig ébresztőt fúj az ízlelőbimbóknak.
4. Krémes és zöld: sajtkrém – spenót – fokhagyma
Tejföl vagy mascarpone alapra kenve, finoman párolt spenóttal, kevés fokhagymával – ez a kombináció vegetáriánusok és húsevők körében is kedvenc lehet.
5. Tengerparti hangulat: tenger gyümölcsei – fokhagymás olívaolaj – petrezselyem
Egy igazán különleges élmény, amit könnyen megidézhetünk otthon is. Fontos, hogy a tengeri herkentyűket előfőzzük, és ne toljuk túl a mennyiséget.
6. Édes-sós egyensúly: camembert – áfonya – dió
Nem hagyományos, de annál izgalmasabb. Az áfonya lekvárként vagy friss gyümölcsként is jól működik, a dió pedig roppan egyet a krémes sajt alatt.
7. Görög inspiráció: feta – olívabogyó – paradicsomkarika
Ha nyaraltunk már Görögországban, ez a pizza nosztalgiát ébreszt. Egy kevés oregánóval és olívaolajjal még autentikusabbá tehetjük.
8. BBQ-rajongóknak: marhahús – BBQ szósz – csemegeuborka
Kicsit hamburgeres, kicsit pizzás – és nagyon laktató. Az uborkát csak a sütés után tegyük rá, hogy megmaradjon a roppanóssága.
9. Zöldfűszeres elegancia: grillezett padlizsán – feta – zöld pesto
A padlizsán kissé füstös, a feta sós, a pesto pedig friss és illatos – ez a pizza akár egy vegetáriánus vacsora fénypontja is lehet.
10. Sonkás reggeli újragondolva: tojás – sonka – reszelt sajt
A tojáspizza lényege, hogy egy egész tojást ütünk a pizza közepére. Sütés után szaftos, lágyrészes, és mennyeien passzol a sós sonkához.
11. Gourmet stílusban: kecskesajt – sült cékla – dió
Ez a kombináció bátor, de megéri kipróbálni. A cékla földes íze és a kecskesajt krémessége tökéletesen kiegészíti egymást.
12. Kiadós klasszikus új szintre emelve: füstölt sajt – bacon – tejfölös alap
Ezt nevezik „szalonnás pizza deluxe”-nak. A tejfölös alap kiegyensúlyozza a füstölt ízeket, és szaftosabbá teszi a végeredményt.
13. Tonhalrajongóknak: tonhal – kapribogyó – lilahagyma
Egy mediterrán stílusú pizza, amit egy kevés citromlével vagy friss petrezselyemmel még emlékezetesebbé tehetünk.
14. Spanyolos csavar: chorizo – paprika – füstölt mozzarella
A chorizo paprikás fűszerezése és a füstölt mozzarella együtt valóságos ízbomba, főleg egy vékony, ropogós tésztán.
15. A gyerekek örömére: sonka – kukorica – mozzarella – ananász
Igen, ez a hírhedt hawaii pizza – de házi változatban, jó alapanyagokkal sokkal jobb élmény, mint hinnénk.