Leves
Leves A: Bazsalikomos cukkinikrémleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kicsit nagyobb cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- egy nagy marék friss bazsalikomlevél
- 2 ek olívaolaj
- 5 dl víz vagy húsleves
- 2 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Leves B: Pulykazúzás tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 db apróra vágott pulykazúza
- egy kis fej vöröshagyma
- 2-3 szelet paprika
- egy tasak mirelit finomfőzelék alap (borsó, sárgarépa)
- egy marék apró csigatészta
- két csipetnyi szárított lestyán
- egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
- egy evőkanálnyi ecetes tárkony
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- diónyi vaj
- egy evőkanál olaj
- só, bors, 4-5 szelet száraz vargánya
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Cukkíni carbonara
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 10 dkg spagetti
- 1 kisebb zöld cukkini
- 1 kisebb sárga cukkini
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg császárszalonna
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 kisebb csokor bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Rántott karaj cukkinis bundában burgonya chips-szel
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj (vékonyra klopfolva)
- 1 kisebb cukkini
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- tojás
- zsemlemorzsa
- ízlés szerint liszt
- ízlés szerint burgonya
- szükség szerint olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Fehér csokis-citromos desszert
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Lemon curd:
- 60 ml citromé
- 1 citrom héja
- tojás
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 80 g cukor
- 30 g vaj
Fehér csokoládés krém:
- 250 g mascarpone
- 30 g vaníliás porcukor
- 100 g fehér csokoládé
- 250 ml habtejszín
Továbbá:
- 250 g vajas keksz (kb)
- kevés tej
- kókuszreszelék