A hétköznapok forgatagában sokszor jól jön egy átgondolt menü, amely nemcsak finom, hanem változatos is. A mai válogatásunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének ízletes fogásokat az asztalra varázsolni. Az ebéd egy klasszikus tárkonyos zöldséglevessel kezdődik, amely könnyedségével és frissességével remek alapot ad a további fogásokhoz. Ezután két főétel közül választhatunk: a tarhonyás-zöldséges rakottas igazi komfortétel, tele vitamindús zöldségekkel és gazdag ízekkel, míg a gombaragu alatt sült csirkecomb puha húsa és szaftos mártása mindenkit levesz a lábáról.
Az édességről sem feledkezünk meg, hiszen a lusta asszony túrós lepénye tökéletes zárása a menünek. Ez a sütemény nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem a túró és a könnyed tészta párosításával biztosan elnyeri a család tetszését. Ma tehát minden adott egy változatos és ínycsiklandó ebédhez, amit biztosan mindenki élvezni fog.
1. Tárkonyos zölsdégleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa vagy paszternák
- 1 darab zellergumó (közepes)
- 2 darab burgonya
- 0,5 darab piros kaliforniai paprika
- 1 szelet kelkáposzta (vastagabb)
- 10 fej barna csiperke
- 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 evőkanál friss, apróra vágva)
- őrölt feketebors
- só
- 1 evőkanál pirospaprika (lehet füstölt is)
- almaecet vagy friss citromlé (a savanykás ízért)
- 2,5 liter zöldségalaplé vagy víz (kb)
- adalékmentes ételízesítő (pocionális)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tarhonyás, zöldséges rakottas recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell darálva
- 1 evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- kömény őrölt, ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 30 dkg vegyes zöldség vegyesen (ami éppen van, zöldborsó, karfiol, zöldbab, sárgarépa) apróra vágva
- 50 dkg tarhonya
- 12 evőkanál olaj
- 3,5 dl tejföl
- 25-30 dkg sajt trappista
- 2 fej vöröshagyma felkockázva
- 2 db fokhagymagerezd
- 2 dkg margarin a formához
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gombaragu alatt sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
- 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
- 25 dkg gomba szeletelve
- 1 nagy fej (lila)hagyma
- 1,5 dl tejszín
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
- olaj
- fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Lusta asszony túrós lepénye recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 50 dkg tehéntúró
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg mazsola (opcionális)
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 22 dkg porcukor
- 5+5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS