1. Káposztával töltött almapaprika (savanyúság)
Hozzávalók 1 db 5 literes üveghez:
- 2 kg almapaprika
- 2 közepes fejeskáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb tormagyökér
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Csemege zöld paradicsom savanyúság
Hozzávalók:
- 3 kg zöld paradicsom
- 4 dl 10 %-os ecet
- 1,5 ek só
- 15-20 dkg cukor
- 2 l víz
- 1 fej hagyma
- kb 6 babérlevél
- fél maréknyi szemes bors
- fél maréknyi mustármag
- aki szereti tehet bele továbbá:
- fél maréknyi koriandert
- üvegenként egy kevés kaprot és tormát is
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Svéd savanyúság télire
Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 6 dl cukor
- 8 dl víz
- 4 dl 10%-os ecet
- 1 dl só
- 1 kk szalicil
- 1 kk borkén
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Vödrös vegyes savanyúság
Hozzávalók 10 literes vödörhöz:
- 4 liter víz
- fél liter 20%-os ecet
- 12 dkg só
- 68 dkg cukor
- 4-5 babérlevél
- 1/4 csomag mustármag
- 1/4 csomag egész bors
- 2 dkg borkénpor
- 1 kávéskanál nátrium benzonát
- 3-4 meggyfa levél
- 1-2 kisebb diófa levél
- paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
- zöld paradicsom
- karfiol
- erős paprika
- apró hagyma
- még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Fehér káposzta savanyúság télre
Hozzávalók:
- 3 kg fehér káposzta
- 1 ek só
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg paprika
- 2 liter víz
- 20 %-os ecet ízlés szerint
- 1 ek só
- 4 ek kristálycukor
- 1 mk szalicil