Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 nagyszerű házi savanyúság, amit Neked is ki kell próbálnod!

Dátum: 2023-07-13 / Írta: Budai István / Látták: /

Nincs is finomabb, mint a saját kezűleg készített lekvár, befőtt és savanyúság. Használjuk ki, ha van lehetőségünk befőzni! Ezekkel a receptekkel biztosan nem ér csalódás.




  • 1. Káposztával töltött almapaprika (savanyúság)

    Hozzávalók 1 db 5 literes üveghez:

    1. 2 kg almapaprika
    2. 2 közepes fejeskáposzta
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 1 kisebb tormagyökér

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Csemege zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók:

    1. 3 kg zöld paradicsom
    2. 4 dl 10 %-os ecet
    3. 1,5 ek só
    4. 15-20 dkg cukor
    5. 2 l víz
    6. 1 fej hagyma
    7. kb 6 babérlevél
    8. fél maréknyi szemes bors
    9. fél maréknyi mustármag
    10. aki szereti tehet bele továbbá:
    11. fél maréknyi koriandert
    12. üvegenként egy kevés kaprot és tormát is

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Svéd savanyúság télire

    Hozzávalók:

    1. 4 kg uborka
    2. 1 kg vöröshagyma
    3. 6 dl cukor
    4. 8 dl víz
    5. 4 dl 10%-os ecet
    6. 1 dl só
    7. 1 kk szalicil
    8. 1 kk borkén

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Vödrös vegyes savanyúság

    Hozzávalók 10 literes vödörhöz:

    1. 4 liter víz
    2. fél liter 20%-os ecet
    3. 12 dkg só
    4. 68 dkg cukor
    5. 4-5 babérlevél
    6. 1/4 csomag mustármag
    7. 1/4 csomag egész bors
    8. 2 dkg borkénpor
    9. 1 kávéskanál nátrium benzonát
    10. 3-4 meggyfa levél
    11. 1-2 kisebb diófa levél
    12. paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
    13. zöld paradicsom
    14. karfiol
    15. erős paprika
    16. apró hagyma
    17. még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Fehér káposzta savanyúság télre

    Hozzávalók:

    1. 3 kg fehér káposzta
    2. 1 ek só
    3. 2 nagy fej vöröshagyma
    4. 1 kg paprika
    5. 2 liter víz
    6. 20 %-os ecet ízlés szerint
    7. 1 ek só
    8. 4 ek kristálycukor
    9. 1 mk szalicil

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá