Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 szuper karácsonyi süti CUKOR NÉLKÜL

Dátum: 2021-12-09 / Írta: Budai István / Látták: /

Már évek óta figyelemmel követjük Az áfonya mámora blogot. Aki ismeri Edinát és a munkásságát, annak nem kell bemutatni, hogy az egyik legjobb IR-es receptgyűjteményt hozta létre és folyamatosan bővíti. Annak aki nem ismeri és ilyen betegséggel küzd, szeretnénk a figyelmébe ajánlani a nagyszerű receptjeit!




  • 1. Narancsos pohárkrém mogyorós keksszel

    Hozzávalók:

    1. poharanként 4 darab mogyorós keksz, még csokiba mártás előtt, receptért ide kattints
    2. 80ml frissen facsart narancslé, ez kb két közepes narancs leve
    3. 1 kezeletlen narancs héja
    4. 1 tojás
    5. 1 tojás sárgája
    6. 20g cukornak megfelelő édesítő, függ a narancsédességétől
    7. 25g vaj
    8. 250g mascarpone
    9. 300ml habtejszín
    10. 50g cukornak megfelelő édesítő

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Mokka aprósütemény

    1. 180g liszt (60g sima, 120g tk. búzaliszt)
    2. 6g őrölt kávé
    3. 15g keserű kakaó
    4. 120g hideg vaj
    5. 1 tojás sárgája
    6. 1-2 evőkanál erős, hideg kávé
    7. 50g cukornak megfelelő édesítő, nálam nyírfaporcukor
    8. 75g cukormentes fehér csokoládé

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Diós hókifli

    Hozzávalók:

    1. 500g liszt, 150g sima, 350g tk. búza
    2. 20g friss élesztő
    3. 100g hideg vaj
    4. 100g hideg zsír
    5. 100g tejföl
    6. 120-150ml tej

    A recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Gesztenyés pathé

    Hozzávalók:

    1. 250g natúr gesztenyepüré
    2. 80g szobahőmérsékletű vaj
    3. 1 szobahőmérsékletű tojás
    4. 100g nyírfaporcukor
    5. 10ml rum
    6. 60g teljes kiőrlésű búzaliszt
    7. 80g 70% keserű csokoládé
    8. pár csepp étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Mákos guba torta, házi gubarúdból

    Hozzávalók:
    1. 400g liszt (120g sima, 280g tk. búza)
    2. 150ml habtejszín
    3. 120-130ml víz
    4. 22g friss élesztő
    5. 30g olvasztott, visszahűtött vaj
    6. 1 nagy teáskanál só
    7. 1 evőkanál tej a kenéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá