1. Vízben
A legjobb módszer a mirelit hal kiolvasztására, ha egy tál langyos vízbe teszed. Ez felgyorsítja a folyamatot, hiszen a víz jobban vezeti a hőt, mint a levegő. Fontos, hogy a halat megtartsd az eredeti csomagolásában vagy te magad tedd légmentesen zárható nejlon tasakba. Kiolvasztás közben a halhús nem érintkezhet vízzel, erre nagyon figyelj! Egyrészt a kórokozók miatt, másrészt azért, mert a hal magába szívja a vizet és innentől kezdve elengedheted a finom halvacsora gondolatát. Ezzel a módszerrel a mirelit halat kb. fél óra alatt kiolvaszthatod.
2. Hűtőben
Ha valamiért ezzel a módszerrel jobban szimpatizálsz, csak annyit kell tenned, hogy egy nappal korábban kiveszed a fagyasztóból a mirelit halat. A hűtőben ugyanis tovább tart a kiolvadás, mint a langyos vízben. Legalább egy éjszakát hagyd a hűtőben, szintén az eredeti, légmentesen záródó csomagolásában. Következő nap készen áll majd arra, hogy elkészítsd.
3. Fagyasztóból a serpenyőbe
Ha egyáltalán nincs időd olvasztgatni a mirelit halat, a csomagolásában hagyd a konyhapulton 15 percig. Ez idő alatt nem fog teljsen kiolvadni, de már alkalmas lesz arra, hogy elkezd sütni. Vágd apró darabokra, tedd egy tepsibe, tégy mellé egy darab vajat és zöldségeket, majd told be a sütőbe. Az ilyen részben kiolvadt halat leveshez is használhatod. Fontos azonban megjegyezni, hogy mivel az olvadás nem ment végbe teljesen, számolnod kell vele, sülés, illetve főlés közben valamennyi víz még távozni fog a halhúsból.