Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kencék minden napra: 7 kenyérre kenhető házi finomság

Dátum: 2021-04-03 / Írta: Budai István / Látták: /

Minden baráti összejövetel hangulatát tönkre tudja tenni, ha a házigazda ki-beszaladgál a konyhába, hogy a sültekről, a köretekről és a sokféle fogásról gondoskodjon. A finomságok természetesen hozzátartoznak a vendégséghez, de ezt meg lehet oldani jóval egyszerűbben is! Senki sem fog panaszkodni, ha előveszed a kenyeret vagy a bauettet és az előzőleg elkészített krémekkel kínálod őket.




  • Hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, készülj egyszerre többel, hiszen a kínálat a pikánstól a hagyományoson át az egzotikusig, a húsostól a zöldségesig szinte kimeríthetetlen. Most 7 receptet adunk hozzá!

    1. Füstölt húsos krém pikánsan

    Tartalmas, igazi ízes szendvicskrém, ami felér egy főétellel is. Kedvedre fűszerezheted, tehetsz bele akár csípős összetevőt is. 

    Hozzávalók:

    1. 150 g füstölt hús 
    2. 1 evőkanál mustár
    3. 1 evőkanál csípős torma
    4. 2-3 evőkanál krémsajt
    5. só, bors, zöldfűszerek

    Így készítsd el: 

    1. A füstölt húst daráld le. 
    2. Keverd hozzá a többi hozzávalót. 
    3. Ízlés szerint fűszerezd. 
    4. Ha túl intenzívnek találod az ízét, krémsajttal lágyíthatod. 

    2. Brokkolis szendvicskrém

    Zöldséges, mégis tartalmas, hiszen tojás és tejföl is kerül bele. A tejfölt helyettesítheted joghurttal is.

    Hozzávalók: 

    1. 3 fej brokkoli
    2. 3 db tojás
    3. 150 g tejföl
    4. csipet petrezselyem
    5. só, bors

    Így készítsd el: 

    1. A brokkoli sós vízben párold puhára. 
    2. A tojásokat főzd meg. 
    3. A brokkolit törd össze és add hozzá a tojásokat. Alaposan nyomkodd össze és keverd el. Ha homogénebb krémet szeretnél, használj botmixert és pürésítsd. 
    4. Keverd hozzá a tejfölt, majd fűszerezd. 
    5. A petrezselymet díszítésként szórd rá. 

    3. Sajtos-hagymás krém

    A sajt és a hagyma mindig jó párost alkotnak, garantálják, hogy ezzel a szendvicskrémmel se foghatsz mellé. Egyszerű és olcsó, mégis finom falat!

    Hozzávalók: 

    1. 10 dkg sajtkrém
    2. 20 dkg margarin
    3. 1 db lilahagyma
    4. 1 szál újhagyma
    5. 1 teáskanál pirospaprika
    6. só, bors

    Így készítsd el: 

    1. A sajtkrémbe keverd bele a pirospaprikát, az apróra vágott lilahagymát és újhagymát. 
    2. Végül add hozzá a margarint és fűszerezd. 

    4. Zöldborsókrém citrommal

    Különleges ízvilág, amit a vendégeid “csakazértis” ki fognak próbálni. Rohamos ütemben fog fogyni!

    Hozzávalók: 

    1. 30 dkg zöldborsó
    2. 2 babérlevél
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. fél citrom leve
    5. snidling
    6. só, bors

    Így készítsd el: 

    1. Egy edénybe tégy annyi vizet, hogy éppen ellepje a zöldborsót. Tedd bele a babérlevelet, a fokhagymagerezdeket és sózd meg a vizet. Főzd puhára a borsót. 
    2. Öntsd le a vizet, vedd ki a fűszereket. 
    3. Add a zöldbőrsóhoz a citromlevet és a borsot, majd turmixold össze. 
    4. Díszítsd apróra vágott snidlinggel. 

    5. Juhtúrós-fokhagymás krém

    A juhtúró önmagában is intenzív íze miatt nem kíván meg sok hozzávalót, ezért is nagyon egyszerű ennek a krémnek az elkészítése. A fokhagymával viszont nagyon jól kijön! Arra ügyelj, hogy sót ne tegyél bele, hiszen a juhtúró egyébként is sósabb. 

    Hozzávalók: 

    1. 200 g juhtúró
    2. 1 csokor snidling
    3. 1 csokor petrezselyem
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. bors

    Így készítsd el: 

    1. A snidlinget és a petrezselymet vágd apróra. 
    2. A juhtúrót villával nyomkodd össze és keverd hozzá a fűszernövényeket. 
    3. A fokhagymát reszeld a krémbe. 
    4. Borsozd. 
    5. Érdemes 1-2 órát állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. 

    6. Karfiolkrém parmezánnal

    A karfiol semleges ízét felturbózza a fűszernek is beillő parmezán, a fokhagyma és a friss kapor. Nem lehet ráunni!

    Hozzávalók: 

    1. 1 karfiol
    2. 1 dl natúr joghurt
    3. 7 dkg reszelt parmezán
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 1 teáskanál vaj
    6. friss kapor
    7. só, bors

    Így készítsd el: 

    1. A karfiolt rózsáira szedve főzd puhára enyhén sós vízben. 
    2. Szűrd le, majd add hozzá a vajat és a joghurtot, alaposan dolgozd össze. 
    3. Add hozzá a reszelt vagy összezúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot. 
    4. Mikor robotgéppel krémesre keverted, add hozzá a parmezánt, sózd, borsozd. 

    7. Egzotikus krém

    Mangó és kurkuma is kerül ebbe a krémbe, amit a vegán vendégeidnek is feltálalhatsz! Az egzotikus ízekről még a fűszerek is gondoskodnak. 

    Hozzávalók: 

    1. 1 mangó (kockázd fel)
    2. 100 g mandula (áztasd be)
    3. 1 kávéskanál kurkuma
    4. 1 lime leve
    5. fél kávéskanál fahéj
    6. 1 kávéskanál friss koriander
    7. 2 evőkanál kókuszzsír

    Így készítsd el: 

    1. Az összes hozzávalót tedd az aprítógépbe és fokozatosan aprítsd össze, végül pépesítsd. 

    Szólj hozzá