Éretlen, kemény avokádó
Az éretlen avokádót egyben akár 2 hétig is eltarthatod a hűtőben. Bár az érési folyamata a hűtőben sem fog megállni, viszont jelentősen lelassul, ezért nem fog megromlani pár nap alatt. Ha az éretlen avokádót nem szeretnéd sokáig tárolni, hanem 1-2 napon belül elfogyasztanád, akkor a legjobb, ha a konyhapulton tartod. Itt magában megérik néhány nap alatt. Fontos, hogy ne tartsd alma és banán közvetlen közelében, mivel ezek a gyümölcsök etilént termelnek, ami gyorsítják az érést, azaz mellettük az avokádó hamarabb indul romlásnak.
Érett, fogyasztásra kész avokádó
Az érett állapotú avokádót 2-3 napig, de akár 1 hétig is tárolhatod a hűbőben – függően az érettségének fokától. Közben jó, ha többször ránézel, mert lehet, hogy hamarabb beérik, mint számítasz rá.
Félbevágott, darabolt avokádó
Ha az avokádónak egyszerre csak a felét használtad fel, egyértelmű, hogy a másik felét nem szeretnéd a kukába dobni. A jó hír, hogy van néhány napod, hogy a maradékot is elfogyaszd! Ehhez viszont gyorsnak kell lenned.
Miután felvágtad az avokádót, szedd ki a magját és azt a részt, amit nem akarsz rögtön felhasználni, azonnal locsold meg citromlével és csomagold műanyag fóliába. Így tedd a hűtőbe.
A félbevágott avokádó életét még néhány nappal meghosszabbíthatod, ha egy vízzel teli műanyag tálba teszed és lefedve a hűtőben tárolod. A víz megakadályozza, hogy az avokádó húsa a levegővel érintkezzen és megbarnuljon.