Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 isteni limonádé recept, amit ki kell próbálnod!

Dátum: 2020-08-03 / Írta: Budai István / Látták: 67 /

A nyár legfrissítőbb italát gyerekkorunkban még szigorúan csak citromlével tudtuk elképzelni. Azóta szerencsére bővült a paletta és a limonádé recepteknek ma már se szeri se száma. Hogy minél finomabb, minél gyümölcsösebb és minél üdítőbb legyen, vigyél egy kis színt a limonádé készítésébe a következő receptekkel!




  • 1. Epres-dinnyés limonádé

    Hozzávalók:

    1. 1 bögre friss eper felnegyedelve
    2. 8 bögre felkockázott dinnye
    3. fél bögre citromlé
    4. 1 bögre cukor

    Így készítsd el:

    Az összes hozzávalót tedd a turmixgépbe és pépesítsd. Töltsd előre behűtött poharakba, kínálás előtt dobj bele néhány jégkockát. Mentalevelekkel díszítheted.

    2. Rozmaringos limonádé

    Hozzávalók:

    1. 2 bögre víz
    2. 2 friss rozmaring szár
    3. fél bögre cukor
    4. fél bögre méz
    5. 1,5 bögre friss citromlé
    6. 6 bögre hideg víz

    Így készítsd el:

    Egy kis serpenyőben forrald fel a 2 bögre vizet és tedd bele a rozmaring szárakat. Vedd lejjebb a lángot és fedő alatt főzd 10 percig.
    Vedd ki a serpenyőből a rozmaringot. Keverd bele a rozmaring főzővizébe a cukrot és a mézet, hogy teljesen feloldódjanak. Öntsd egy kancsóba és tedd a hűtőbe 15 percre.
    Add hozzá a citromlevet és öntsd hozzá a 6 bögre hideg vizet.
    Kínálás előtt tegyél bele jégkockát, díszítsd citromkarikákkal és rozmaringgal.

    3. Narancsos limonádé

    Hozzávalók:

    1. 1 és ¾ bögre cukor
    2. 2 és fél bögre víz
    3. 2 evőkanál reszelt citromhéj
    4. 2 evőkanál reszelt narancshéj
    5. 1 és fél bögre citromlé (kb. 10 citromból)
    6. 1 és fél bögre narancslé (kb. 5 narancsból)
    7. 6 bögre hideg víz

    Így készítsd el:

    Egy nagy serpenyőben keverd össze a cukrot a 2 és fél bögre vízzel, kevergetés mellett közepes lángon addig melegítsd, míg a cukor teljesen felolvad. Ezután kissé hűtsd le.
    Keverd bele a citrom- és narancshéjat, valamint a citrom- és narancslevet. Fedő alatt hagyd állni 1 órán át. Szűrd át, hűtsd le, míg teljesen hideg lesz.
    A poharat félig töltsd meg sziruppal, félig vízzel, adj hozzá jeget és kínálhatod.

    4. Kivis limonádé

    Hozzávalók:

    1. 8 közepes kivi hámozva
    2. ¾ bögre cukor
    3. ¾ bögre citromlé
    4. 1 liter szénsavas víz lehűtve

    Így készítsd el:

    2 kivit vágj kis darabokra, tedd jégkockatartóba, töltsd fel a rekeszeket vízzel és fagyaszd le.
    A maradék 6 kivit vágd nagyobb darabokra és tedd aprítóba. Pépesítsd, majd szűrd át.
    Egy nagyobb kancsóban keverd össze a cukrot és a citromlevet, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Keverd bele a kivipürét. Fagyaszd le.
    Fogyasztás előtt önts hozzá hideg vizet és keverd el a pohárban.
    A kivis jégkockákat dobd bele.

    5. Levendulás limonádé

    Hozzávalók:

    1. egy kis maroknyi friss levendulavirág vagy 1 evőkanál szárított levendulavirág
    2. 1 bögre kristálycukor
    3. 2 bögre forrásban lévő víz
    4. 1 és fél bögre friss citromlé
    5. 2 vagy több bögre hideg víz

    Így készítsd el:

    A levendulavirágokat szedegesd le a szárról és tedd egy közepes tálba. Add hozzá a cukrot és az ujjaiddal alaposan keverd össze őket, hogy a levendulát beborítsa a cukor.
    Önts hozzá 2 bögre forrásban lévő vizet. Keverd össze, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Fedő alatt hagyd állni 30 percig vagy akár több órán át.
    Szűrd át a levendulás szirupot és töltsd kancsóba.
    Keverd hozzá a citromlevet és add hozzá a 2 bögre vizet. Ha túl édesnek érzed, még adhatsz hozzá citromlevet, ha túl savanyú, adj hozzá még cukrot.
    Jégkockával kínáld.

    6. Barackos limonádé

    Hozzávalók:

    1. 4 bögre víz
    2. 2 közepes méretű barack feldarabolva
    3. 1 bögre cukor
    4. ¾ bögre citromlé
    5. 1 közepes citrom szeletelve
    6. díszítéshez mentalevél

    Így készítsd el:

    Egy kis serpenyőben önts 2 bögre vizet, tedd bele a barackot és forrald fel. Vedd lejjebb a hőmérsékletet és fedő alatt főzd további 5-7 percig, hogy a barack teljesen megpuhuljon. Vedd le a tűzről és hűtsd ki. Szűrd át, távolítsd el a barack héját.
    Egy nagy kancsóba töltsd bele a barackpürét, a citromlevet és a maradék 2 bögre vizet. Keverd össze. Dobd bele a citromszeleteket és szórj bele mentalevelet. Jégkockával kínáld.

    7. Zöldalmás limonádé

    Hozzávalók:

    1. 3 zöldalma hámozva és magozva
    2. 2 citrom leve
    3. 1 evőkanál cukor
    4. 1 bögre hideg víz

    Így készítsd el:

    Az aprítóban pépesítsd a darabokra vágott zöldalmát.
    Szűrd át és a levét tedd félre.
    Egy kancsóban keverd össze az almalevet, a citromlevet, a cukrot és a vizet. Alaposan keverd össze. Jégkockával kínáld.

    8. Vodkás-csípős limonádé

    Hozzávalók:

    1. ¼ bögre citromlé
    2. 1 evőkanál jalapeno paprika felszeletelve.
    3. 1 evőkanál agavé szirup
    4. ¾ bögre víz
    5. 6 dl vodka

    Így készítsd el:

    A citromlevet és a jalapenot töltsd egy pohárba. A paprikát kissé nyomkodd össze
    Add hozzá az agavét, a vizet és a vodkát, majd alaposan keverd össze.
    Hűtsd le és jégkockával kínáld.

    9. Alkoholos kék limonádé

    Hozzávalók egy adaghoz:

    1. 0,5 dl kókuszrum
    2. 0,5 dl kék curacao
    3. citromlé
    4. víz
    5. díszítéshez koktélcseresznye

    Így készítsd el:

    A hozzávalókat keverd össze és töltsd pohárba. Koktélcseresznyével díszítsd és jégkockával kínáld.

    10. Uborkás-bazsalikomos limonádé

    Hozzávalók:

    1. 1 kígyóuborka lehűtve és feldarabolva (kb. 2 bögrényi), plusz néhány szelet a díszítéshez
    2. 3 friss, nagyobb bazsalikom levél és néhány a díszítéshez
    3. ¼ bögre friss citromlé és néhány szelet citrom a díszítéshez
    4. ¼ bögre víz
    5. 1 evőkanál méz vagy agavé szirup
    6. ¾ bögre szénsavas víz

    Így készítsd el:

    A feldarabolt uborkát a bazsalikommal, a citromlével, a ¼ bögre vízzel és a mézzel pépesítsd az aprítóban.
    Két pohárban egyenlően oszd el.
    Töltsd fel őket szénsavas vízzel, dobj bele jégkockát, díszítsd uborka- és citromszeletekkel, valamint bazsalikom levéllel.

    Szólj hozzá