A csirkehúsnak a fagyasztóban történő tárolásnál is megvan a maga fogyaszthatósági ideje. Ám szerencsére ez elég hosszú idő, hiszen a csirke 1 évet is kibír a fagyasztóban anélkül, hogy állaga vagy íze bármilyen mértékben megváltozna.
Ehhez azonban fontos a tárolás módja is. A csirkét légmentesen lezárható műanyag tasakban tedd a fagyasztóba, de előtte a lehető legtöbb levegőt préseld ki a tasakból. Ezt a kezeddel egyszerűen elvégezheted, ha a hústól felfelé haladva nyomod kifelé a levegőt a tasakból, majd gyorsan lezárod. A hús így biztosan nem fog fagyási sérülést szenvedni, azaz éppen olyan finom ételt készíthetsz belőle, mint friss csirkéből.
A csirkét természetesen a bolti csomagolásában is le lehet fagyasztani. A legjobb, ha ezenkívül még körbecsavarod egy réteg alufóliával és így teszed be a fagyasztóba.
Ha a csirkehúst felszeletelés, darabolás után akarod lefagyasztani, akkor az eltarthatósági ideje 9 hónapra csökken.
Sose felejtsd el felcímkézni a csirkehúst, hogy tudd, mikor került a fagyasztóba és meddig használhatod fel!