A német, a brit, a holland, a francia és a karibi gasztronómia volt rá legnagyobb hatással. Ezekből született meg az, amit ma amerikai konyha néven tartunk számon.
1. Buffalo csirkeszárnyak
Annak ellenére, hogy az 1960-as években született, mégis ikonikus amerikai ételnek számít. Egyediségét a cayenne borsos, ecetes Buffalo-szósz adja. Nevét onnan kapta, hogy először a New York-i Buffaloban szolgálták fel, azóta is az egyik legnépszerűbb falat a bárokban.
2. Almás pite
Az amerikai almás pite igazi szállóigévé vált, mégpedig nem ok nélkül. Valószínűleg az egyik legismertebb amerikai étel, amit a brit és holland bevándorlóknak köszönhet az amerikai gasztronómia. Az idők során autentikus amerikai desszert lett belőle, melynek elmaradhatatlan része a vanília fagyi.
3. Barbecue oldalas
A barbecue az ország egyik legrégebbi hagyománya, ami mára szinte művészetté fejlődött. A szaftos, füstölt ízű oldalas az egyik leghíresebb étel a világon. Többnyire sertésből készítik, lassú tűzön, hosszasan sütik, miután bepácolták. Ehhez többnyire Worchester-szószt vagy szóját, illetve fűszereket, ketchupot használnak.
4. Húskenyér
A legtöbb amerikai családnak megvan hozzá a hagyományos, generációkon át örökített receptje. Darált húsból és fűszerekből áll, ezeket összekeverik, majd vekni formában kisütik. Tetejére szószt vagy ketchupot csorgatnak.
5. Reuben-szendvics
Eredetéről többféle legenda is szól, de annyi biztos, hogy a hamburger mellett ez az amerikaiak másik nevezetes szendvics étele. A hústorony szendvics szeletelt húsból, savanyú káposztából, svájci sajtból és dresszingből áll, de számtalan verzióban és ízesítéssel létezik.
6. Csokis keksz
A chocolate chip cookies pontos születési dátuma 1938. Azóta az egyik legjellegzetesebb amerikai édességgé vált a csokidarabokat tartalmazó, kör alakú, ropogós keksz, ami valódi kalóriabomba.
7. Hagyományos amerikai tenger gyümölcsei (Clam chowder)
Az 1700-as években került át a recept Amerikába, mikor az Észak-Franciaországból és Dél-Angliából érkezett bevándorlók hozták magukkal. A 18. században már országszerte elterjedt, ezzel együtt pedig megszülettek különböző változatai is. Tengeri herkentyűkből készítik, fő alapanyaga a kagyló.