Többféle módszerrel is kísérletezhetsz!
Botmixerrel
Ha elkészítetted a fagylaltalapot, öntsd egy lapos műanyag dobozba, hogy egyenletesen elterüljön. Tedd be a fagyasztóba, majd 1 óra múlva vedd ki és botmixerrel keverd át. Ezután tedd vissza a fagyasztóba és 1 óra múlva ismételd meg a műveletet. Addig ismételd, míg a fagyi a kellő állagúra nem fagy.
Aprítógéppel és jégkockatartóval
A készre kevert fagylaltalapot töltsd jégkockatartóba. Tedd a fagyasztóba és akkor vedd elő, mikor már teljesen megfagyott. Ezután a fagyikockákat tedd az aprítóba és dolgozd össze. Mivel aprítás közben a fagyi óhatatlanul felolvad valamennyire, tedd vissza a fagyasztóba néhány órára.
A következő alaprecepteket mindenképp próbáld ki a fenti fagyikészítési módszerek valamelyikével!
Gyümölcsfagyi
Hozzávalók:
– tetszés szerint fagyott gyümölcs
– 2 dl tejszín
– cukor
Így készítsd el:
A hozzávalókat tedd egy műanyag edénybe és kezdd el botmixerrel pépesíteni. Ha túl híg lesz a keverék, adj hozzá még gyümölcsöt, ha túl sűrűnek érzed, tejszínnel higíthatod.
Csokifagyi
Hozzávalók:
– 2,5 dl tejszín
– 4 evőkanál kakaópor
– 40 dkg sűrített tej
Így készítsd el:
A sűrített tejhez add hozzá a kakaóport és elektromos habverővel keverd simára. Ezután add hozzá a tejszínt és keverd habosra.
Vanília fagyi
Hozzávalók:
– 2 bögre tejszín
– ¾ bögre tej
– ¾ bögre cukor
– 2 teáskanál vanília kivonat
– csipet só
Így készítsd el:
Keverd össze a hozzávalókat, majd közepes lángon forrald össze őket. Ekkor húzd le a tűzről és kevergesd, hogy a cukor teljesen felolvadjon benne. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, ezután tedd a fagyasztóba.