Majonéz
Fél kiló darált húshoz keverj hozzá 1-2 evőkanál majonézt. Ez extra nedvességet ad, még úgy is megőrzi a szaftos állagot, ha egészen átsütöd a húst. Ez a trükk még a pulykahússal is működik, amit pedig közismerten csak félig kell átsütni. Miután elkészítetted a keveréket, tedd a húst a hűtőbe 1 órára, hogy könnyebben formázhass belőle pogácsákat.
Joghurt
Bár a majonéz ízét a megsült húspogácsában egyáltalán nem fogod érezni, ha mégsem a kedvenced, helyettesítheted natúr joghurttal. Teljes zsírtartalmú görög joghurtot használj, ugyanolyan mennyiségben, mint a majonézt.
Bacon
Ha az a típus vagy, aki a húst is hússal eszi, a darált marhahúsba csempéssz egy kevés zsíros bacont! Ez nemcsak szaftot, de finom ízt is ad majd a húspogácsáknak.
Jeges víz
Talán csodálkozol, de tényleg működik! A jeges víz lelassítja a sülési folyamatot, így több nedvesség marad húsban. Sülés közben a hús belsejében is gőz keletkezik, melynek hatására a hús szaftosabb és még ízesebb lesz. Fél kiló darált húshoz adj ¼ bögre jeges vizet.
Miután kivetted a húst a hűtőből, először magas hőfokon pirítsd át mindkét oldalát, majd vedd lejjebb a hőfokot és így süsd tovább.
Ráadás: Hozzávalók
A trükkök is csak akkor működnek, ha a hamburgerhez alapvetően minőségi hozzávalókat használsz. Ha diétázol, inkább ne süss hamburgert, mert a zsírtartalom igenis számít! Meg se próbálj száraz húsból húspogácsát készíteni, mert az eredmény egy száraz, íztelen húsdarab lesz.
A legjobb, ha a darált húst nem készen veszed, hanem magad darálod le otthon, mert ezzel megőrizheted a nedvességtartalmát. Sütés után is több lesz a szaftja, mintha előre darált húst használnál.
Ne dolgozd túl a húst! Éppen csak addig dolgozz vele, míg össze nem állítod belőle a pogácsákat.
Jó, ha azt is tudod, hogy egy grillezett húspogácsának mindig gazdagabbak az ízei, mint a serpenyőben készültnek!