Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 fantasztikus bunda, ha már unod a hagyományos panírt

Dátum: 2018-09-20 / Írta: Budai István / Látták: 94585 /

Rántott ételek nélkül nincs magyar konyha, de ma már az is elképzelhetetlen, hogy a főzésbe ne vigyünk némi újítást, ne próbáljunk ki új változatokat a rutinból készített ételek átgondolásával.




  • A liszt-tojás-zsemlemorzsa alkotta panírt is érdemes új alapokra helyezni, hogy izgalmasabb, változatosabb ízekkel gazdagíthassuk a rántott fogásokat. Ehhez adunk most tippeket!

    1. Zöldfűszeres

    A kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom, metélőhagyma, petrezselyem a panírban is megállják a helyüket.

    Használhatjuk őket önmagukban is a hús bundázására, de fűszeres, aromás ízük akkor is jól fog érvényesülni, ha a zsemlemorzsához adjuk őket.

    2. Palacsintatésztás

    A lisztből, tojásból és tejből kevert sűrű tészta kiválóan működik bundaként is. Ha a palacsintatésztá panírként használjuk, sós, fűszeres ízeket vigyünk bele.

    Sózzuk, borsozzuk, gazdagítsuk összezúzott fokhagymával. Akár reszelt sajttal is megszórhatjuk, majd forgassuk bele a panírozni kívánt ételt, és a szokott módon süssük ki olajban.

    3. Zabpehelylisztes

    A zabpehelyliszt egészséges, de azoknak, akik gluténmentes étrendet folytatnak, az egyik legolcsóbb alternatívát is jelenti a fehér liszt helyett.

    Panírozáskor adjuk át neki a liszt szerepét, és forgassuk bele a húst. Ha szeretnénk rusztikusabb, ropogósabb panírt, keverjünk a zabpehelyliszthez zabpelyhet.

    4. Magvas

    A szezámmag, tökmag, napraforgómag, az apróra tört dió vagy mogyoró, pekándió kitűnő összetevői a panírnak.

    A szokott módon forgassuk lisztbe, majd tojásba a húst, ezután kerüljön bele a különböző magvakkal dúsított zsemlemorzsába. Minél több magot adunk a panírhoz, annál ropogósabb és annál egészségesebb lesz.

    5. Kókuszos

    Elsősorban a rántott csirkéhez illik nagyon jól a kókusz egzotikus íze. A kókuszt többféleképpen is felhasználhatjuk a panírozás során.

    Tehetünk kókusztejet a tojáshoz, de keverhetünk kókuszreszeléket a morzsához is. A kókuszreszelék akár önmagában is nagyon jó panír, használjuk bátran morzsa nélkül is!

    Szólj hozzá