A következő pofon egyszerű trükkök meg fogják változtatni a hozzáállásodat a konyhában való ügyködéshez, ha eddig a túl sok macera miatt csak nehezen szántad rá magad!
1. Késélezés bögrével
A hatékony konyhai munka alapja az éles kés. Ha a te késedről ne mondható el, hogy megkönnyíti a dolgodat, éleződ viszont nincs otthon, használj egy porcelán bögrét! Az alján lévő, máz nélküli részen húzd át néhányszor a kés pengéjét és máris élesebb lesz!
2. Jégkocka gyorsabban
Ha nem bírod kivárni, míg elkészül a jégkocka, a folyamatot egy ügyes trükkel felgyorsíthatod! Készíts jégkockát forró, felforralt vízből, ami hamarabb meg fog fagyni, mintha egyenesen a csapból engednéd a vizet.
3. Így előzd meg, hogy a tészta ne ragadjon a kezedre!
Ha tésztával készülsz dolgozni, kevés olajat dörzsölj szét a tenyereidben! Ezzel megelőzheted, hogy ragacsos legyél a tésztától, ráadásul a tészta állagát sem fogod befolyásolni vele, nem úgy, mintha lisztet használnál.
Ugyanezt a trükköt alkalmazhatod, mielőtt csípős paprikával vagy chilivel kezdesz dolgozni. Az olaj semlegesíti a csípős hatást, egy biztosan nem lesz gond, ha véletlenül a szemedbe nyúlsz.
4. Ha odaégetted a rizst
Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség ahhoz, hogy a rizs odakozmáljon. Ilyenkor nem kell kidobnod az egészet! Tégy a rizs tetejére egy szelet fehér kenyeret és hagyd rajta 5-10 percig, hogy magába szívja az égett ízt.
5. Fóliát a hűtőbe
A műanyag fólia az egyik leghasznosabb konyhai kellék, de dolgozni nem könnyű vele. Hogy ne tapadjon össze, miközben megpróbálsz róla letépni egy darabot, tartsd a hűtőben! Hidegen sokkal egyszerűbben tudsz majd bánni vele, mintha szobahőmérsékleten tárolnád.
6. Érleld a gyümölcsöt papírzacskóban!
Ha olyan gyümölcsöt vásároltál, aminek még szüksége van néhány napra, hogy igazán finom legyen, tedd egy papírtasakba, majd zárd le szorosan. A gyümölcsök így hamarabb be fognak érni.
7. Ha túlsóztad a levest
Még nincs veszve semmi! A helyzet menthető, ha a túl sós levesbe egy hámozott nyers burgonyát teszel. Ez magába szívja a felesleges sót, így a levest nagy mosollyal tálalhatod fel a vendégeidnek!