Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így lesz a kedvenc desszerted laktózmentes(x)

Dátum: 2018-03-20 / Írta: Budai István / Látták: 6903 /

A tej már rég nem nélkülözhetetlen alapanyag minden konyhában, mint évtizedekkel ezelőtt. A laktózérzékenység egyre többeket érint, szinte valamennyi családban előfordul. Ez pedig arra készteti a háziasszonyokat, hogy korábbi sütési, főzési szokásaikon változtassanak, azaz olyan alapanyagokat használjanak a konyhában, melyek laktózmentesek, ezért a tejcukorra érzékenyek számára is ideális, jól tolerálható helyettesítői a tejtermékeknek.




  • Sütés tejtermékek nélkül

    Ehhez a régi, jól bevált recepteken is változtatni kell. A növényi alapú tejtermékek, mint a kókusztej, a zabtej, a mandulatej vagy a rizstej kiválóan megállják a helyüket tejhelyettesítőként.

    Sütemények, desszertek elkészítéséhez valamennyi kitűnő alapanyag, ízük, illetve állaguk alapján válogathatunk, hogy milyen finomsághoz melyiket használjuk fel. Természetesen, az alternatív tejtermékekkel készült ételek nem pontosan ugyanazt az ízt (vagy állagot) adják vissza, amit korábban már megszoktunk és szeretünk.

    Eredeti ízek laktózmentesen

    Ám a laktózérzékenyeknek mégsem kell feltétlenül lemondani az eredeti ízekről, hiszen a klasszikus desszertek, a legfinomabb süteményeink elengedhetetlen összetevője, a margarin ezentúl sem kell, hogy hiányozzon konyhából!

    A Vénusz sütőmargarin, amivel a nagymamáink süteményeit ma is az asztalra tudjuk varázsolni, a modern háziasszonyok megbízható társa a sütésben, és a laktózmentes desszertek tökéletes alapanyaga.

    A Vénusz sütőmargarin – a valódi vajas termékeket leszámítva – nem tartalmaz állati eredetű zsiradékot, így tejet vagy bármilyen tejszármazékot sem, tehát laktózmentes, ennek köszönhetően a jól bevált receptjeinket változtatás nélkül készíthetjük el vele még a tejcukorra érzékenyek számára is.

    A margarin előállítása hasonlóan történik, mint a vajé, de míg ez utóbbihoz állati tejzsírt használnak fel, addig a margarin csakis növényi zsírokat és olajokat – napraforgó-, repce-, pálma-, kókuszolaj – tartalmaz. A margarinok fogyasztása a laktózérzékenyeknek éppen úgy ajánlott, mint azoknak, akik kiegyensúlyozott, változatos étrendre törekszenek.

    Laktózmentes margarin egészséges összetevőkkel

    Laktózt nem tartalmaz, ám természetes és hozzáadott vitaminokat, valamint omega-zsírsavakat annál inkább! Ezeknek rendkívül fontos élettani hatásaik vannak. A főként magas telítetlen zsírsav tartalmú repce-, napraforgó- és lenmagolaj felhasználásával készült minőségi margarinokban természetes módon megtalálható az E-vitamin és az olajok révén az élettani szempontból igen hasznos, keringési rendszerünk működését támogató esszenciális omega-3 zsírsav is.

    Ezeknek a szervezetünk számára fontos összetevőknek köszönhetően a margarin az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott, változatos étrend részeként fogyasztva támogathatja a zsírban oldódó vitaminok (A-, D-, E-vitamin) felszívódását a szervezetben, valamint hozzájárulhat az egészséges koleszterinszint megőrzéséhez.

    A legcélszerűbb, ha a telített zsírsavakban gazdag (gyakran állati eredetű) zsiradékok mellett egyre több, telítetlen zsírsavakban bővelkedő növényi zsiradékot fogyasztunk táplálkozásunk során, ezért használjuk bátran a Vénusz margarint, amely a laktózmentes és egészségtudatos desszertek alapanyagaként jóval alacsonyabb telítettzsírsav-tartalommal rendelkezik, mint az állati eredetű zsírok .

    A Vénusz margarin 2011 óta nélkülözhetetlen a magyar konyhákban. Mivel – a Valódi Vajjal variánsokat kivéve – laktózmentes, így napjaink megváltozott igényeinek is képes maradéktalanul eleget tenni.

    Legyen az egy régi kedvenc vagy egy új, laktózmentes recept, a Vénusz sütőmargarin a desszerteknek biztosítja azt a tökéletes ízharmóniát és kifogástalan állagot, amit mindig is szerettünk benne.

    Szólj hozzá