Nyúlpaprikás bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db nyúl
- 4 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 ek zsír
- só
- bors
- fél dl vörösbor
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
Elkészítése:
A húst kisebb darabokra vágjuk. 4 fej vöröshagymát megtisztítunk, kockákra vágjuk, egy nagyobb lábosba vagy bográcsba tesszük. Hozzáadunk 10 dkg apró csíkokra szelt füstölt szalonnát, és 5 evőkanál sertészsírt. A hagymát üvegesre pároljuk. Kicsit megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, és azonnal belekeverjük a húst. Felengedjük fél liter meleg vízzel, megsózzuk,borsozzuk majoránnát is adunk hozzá és fél dl vörösbort, hogy a hús ne essen szét. Fedő alatt főzzük. Amikor már megpuhult a hús, beleszelünk 5-6 gerezd fokhagymát, hozzáöntünk 1 kockára vágott zöldpaprikát, és 2 meghámozott, apróra szelt paradicsomot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »