Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyúlpaprikás bográcsban recept

Nyúlpaprikás bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db nyúl
    • 4 fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 5 ek zsír
    • bors
    • fél dl vörösbor
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 db zöldpaprika
    • 2 db paradicsom

    Elkészítése:

    A húst kisebb darabokra vágjuk. 4 fej vöröshagymát megtisztítunk, kockákra vágjuk, egy nagyobb lábosba vagy bográcsba tesszük. Hozzáadunk 10 dkg apró csíkokra szelt füstölt szalonnát, és 5 evőkanál sertészsírt. A hagymát üvegesre pároljuk. Kicsit megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, és azonnal belekeverjük a húst. Felengedjük fél liter meleg vízzel, megsózzuk,borsozzuk majoránnát is adunk hozzá és fél dl vörösbort, hogy a hús ne essen szét. Fedő alatt főzzük. Amikor már megpuhult a hús, beleszelünk 5-6 gerezd fokhagymát, hozzáöntünk 1 kockára vágott zöldpaprikát, és 2 meghámozott, apróra szelt paradicsomot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá