Nyúlpaprikás bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db nyúl
- 4 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 ek zsír
- só
- bors
- fél dl vörösbor
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
Elkészítése:
A húst kisebb darabokra vágjuk. 4 fej vöröshagymát megtisztítunk, kockákra vágjuk, egy nagyobb lábosba vagy bográcsba tesszük. Hozzáadunk 10 dkg apró csíkokra szelt füstölt szalonnát, és 5 evőkanál sertészsírt. A hagymát üvegesre pároljuk. Kicsit megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, és azonnal belekeverjük a húst. Felengedjük fél liter meleg vízzel, megsózzuk,borsozzuk majoránnát is adunk hozzá és fél dl vörösbort, hogy a hús ne essen szét. Fedő alatt főzzük. Amikor már megpuhult a hús, beleszelünk 5-6 gerezd fokhagymát, hozzáöntünk 1 kockára vágott zöldpaprikát, és 2 meghámozott, apróra szelt paradicsomot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »