Nyúlpaprikás bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db nyúl
- 4 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 ek zsír
- só
- bors
- fél dl vörösbor
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
Elkészítése:
A húst kisebb darabokra vágjuk. 4 fej vöröshagymát megtisztítunk, kockákra vágjuk, egy nagyobb lábosba vagy bográcsba tesszük. Hozzáadunk 10 dkg apró csíkokra szelt füstölt szalonnát, és 5 evőkanál sertészsírt. A hagymát üvegesre pároljuk. Kicsit megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, és azonnal belekeverjük a húst. Felengedjük fél liter meleg vízzel, megsózzuk,borsozzuk majoránnát is adunk hozzá és fél dl vörösbort, hogy a hús ne essen szét. Fedő alatt főzzük. Amikor már megpuhult a hús, beleszelünk 5-6 gerezd fokhagymát, hozzáöntünk 1 kockára vágott zöldpaprikát, és 2 meghámozott, apróra szelt paradicsomot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »