Fokhagymás sült nyúl recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb nyúl fele
- 2 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk fokhagymapor
- kb. 1 dl víz
Elkészítése:
A megtisztított, darabokra vágott nyúlhúst meghintjük sóval, borssal és szárított fokhagyma porral.
Egy nagyobb tepsit kikenünk egy kanálnyi zsírral, majd belefektetjük a húst. Egy közepes fej vöröshagymát megtisztítunk, nagyobb darabokra vágjuk, és a husik közé szórjuk. Meglocsoljuk egy evőkanálnyi olvasztott zsírral és egy deciliter vízzel.
Lefedve 200 fokon addig sütjük, míg megpuhul. Nálam ez 90 perc volt, de természetesen ez függ a hústól és a sütőtől is. Ha már a villa könnyedén belemegy a húsba, akkor jó lesz.
Majd a fedőt eltávolítva addig pirítjuk egyszer megforgatva, míg mindkét oldala szép világos barna színt kap.
Párszor közben meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
Tipp:
Még sohasem készítettem nyúlból ételt, bár már többször ettem. Kaptunk egy nagyobb, feldolgozott nyulat és Anyukám útmutatása alapján készült el ez az egyszerű sült. Még volt egy korábbi nyeremény fűszercsomagból egy kevés fokhagyma-granulátum, ami most kapóra jött. Természetesen frissen zúzott fokhagymával is tökéletes.