Vörös bársony torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 evőkanál ecet
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 evőkanál piros ételfesték
- 250 g kefír
- pici só
Krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 125 g marscapone
- 1 cs habfixáló
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztához a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett (én robotgéppel oldottam meg) egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a kefirben elkevert színezőt,és a kakaóport is majd a vanília aromát. Pirosnak kell lenni a krémnek!
Amikor ezzel megvagyunk átváltunk fakanalas (kézi) keverésre, és óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és , majd amikor a tésztánk már egynemű, akkor az ecetben felfuttatott szódabikarbónát. A keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, addig ki lehet keverni a krémet. A mascarponét a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a habfixálót. Ezután felverjük a habtejszínt, és lágyan a krémhez keverjük. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, majd a két lapot megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, és tetszés szerint díszítjük.