Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörös bársony torta recept

Vörös bársony torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 20 dkg liszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 1 evőkanál ecet
    • 1 teáskanál kakaópor
    • 1 evőkanál piros ételfesték
    • 250 g kefír
    • pici só

    Krémhez:

    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 125 g marscapone
    • 1 cs habfixáló
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:
    A tésztához a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett (én robotgéppel oldottam meg) egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a kefirben elkevert színezőt,és a kakaóport is majd a vanília aromát. Pirosnak kell lenni a krémnek!
    Amikor ezzel megvagyunk átváltunk fakanalas (kézi) keverésre, és óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és , majd amikor a tésztánk már egynemű, akkor az ecetben felfuttatott szódabikarbónát. A keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
    Amíg a tészta sül, addig ki lehet keverni a krémet. A mascarponét a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a habfixálót. Ezután felverjük a habtejszínt, és lágyan a krémhez keverjük. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, majd a két lapot megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, és tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá