Vörös bársony torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 evőkanál ecet
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 evőkanál piros ételfesték
- 250 g kefír
- pici só
Krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 125 g marscapone
- 1 cs habfixáló
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztához a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett (én robotgéppel oldottam meg) egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a kefirben elkevert színezőt,és a kakaóport is majd a vanília aromát. Pirosnak kell lenni a krémnek!
Amikor ezzel megvagyunk átváltunk fakanalas (kézi) keverésre, és óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és , majd amikor a tésztánk már egynemű, akkor az ecetben felfuttatott szódabikarbónát. A keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, addig ki lehet keverni a krémet. A mascarponét a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a habfixálót. Ezután felverjük a habtejszínt, és lágyan a krémhez keverjük. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, majd a két lapot megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, és tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »