Vakondtúrás torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál langyos víz
- 4 dkg kakaó
A krémhez:
- 60 dkg habtejszín
- 2 csomag habfix
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál zselatinpor
- 6 dkg étcsoki
- 3 banán
Elkészítés: A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét verjük habbá. A tojások sárgáját, cukorral, és a vaníliás cukorral verjük addig, amíg a tojás ki nem világosodik, majd kanalanként a langyos vizet is keverjük hozzájuk. A lisztet keverjük el a kakaóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tészta alaphoz. Kerek formában, előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig süssük meg a tésztalapot.
Ha a tészta kihűlt, akkor 1-2 cm mélyen kaparjuk ki úgy, hogy 1 cm peremet hagyjunk neki. A kikapart tésztát egy tálban morzsoljuk össze. A krém töltelékhez a habtejszínt verjük fel a habfixel, és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel keverjük el, majd forraljuk fel, és egy kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük a habtejszínhez (pár kanál habtejszínt keverjünk a zselatinhoz, majd az egészet úgy adjuk a habtejszínhez, így nem lesz csomós), végül az apróra vágott étcsokit is keverjük bele. 3 banánt hosszában vágjunk el, a torta alján osszuk szét a lapos felével lefelé, majd halmozzuk rá a habtejszínt, és szórjuk rá a morzsolt tésztát. 5 órát hagyjuk állni a hűtőben.