Ünnepi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 1 fél csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 8 dkg cukor
Krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3 kanál cukor
- 5 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- ananász darabok
- 10 dkg málna lehet mirelit is
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 1 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, majd a két masszát összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd kisméretű tortaformában megsütjük. Amikor kisült és kihűlt három lapot vágunk belőle és megtöltjük.
A pudingot a tejjel felfőzzük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és a hab negyed részét a pudingba keverjük. Ezt rákenjük az alsó tortalapra, majd rátesszük a második lapot.
A tejszín másik negyedébe beletesszük a gyümölcsöket és a tésztára simítjuk, erre jön a harmadik lap. A tortát kívülről körbekenjük és díszítjük a megmaradt tejszínhabbal.
Tipp:
A tetejét marcipánvirágokkal díszítettem az oldalára csoki rudacskákat tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

