Ünnepi torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 1 fél csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 8 dkg cukor
Krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3 kanál cukor
- 5 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- ananász darabok
- 10 dkg málna lehet mirelit is
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 1 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, majd a két masszát összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd kisméretű tortaformában megsütjük. Amikor kisült és kihűlt három lapot vágunk belőle és megtöltjük.
A pudingot a tejjel felfőzzük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és a hab negyed részét a pudingba keverjük. Ezt rákenjük az alsó tortalapra, majd rátesszük a második lapot.
A tejszín másik negyedébe beletesszük a gyümölcsöket és a tésztára simítjuk, erre jön a harmadik lap. A tortát kívülről körbekenjük és díszítjük a megmaradt tejszínhabbal.
Tipp:
A tetejét marcipánvirágokkal díszítettem az oldalára csoki rudacskákat tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »