Túrós charlotte torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- lekvár
Töltelék:
- 1/2kg túró
- 1/2 liter növényi habtejszín
- ízlés szerint porcukor (kb 15dkg)
- őszibarack befőtt
Elkészítése:
A porcukrot kikeverem a tojások sárgájával és a vízzel.Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet(amit beleszitálok)és a keményre vert tojás fehérjét. Kétfelé osztom a tésztát és vékonyon elkenem a sütőpapíros tepsiben és megsütöm.Én gáztepsiben szoktam sütni. Ha megsült még melegen megkenem baracklekvárral és feltekerem. Hűlés után vékonyan felszeletelem.
Keményre felverem a tejszínt,a túrót a cukorral beízesítem és a tejszínt hozzákeverem a túróhoz. Apróra vágom a befőttet és hozzáadom. Egy tálat kibélelek fóliával és szépen sorban kirakom a piskóta tekerccsel. Beleöntöm a túrós tölteléket és végül beborítom azt is a piskóta tekerccsel. Másnap kiborítom és díszítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »