Túrós charlotte torta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- lekvár
Töltelék:
- 1/2kg túró
- 1/2 liter növényi habtejszín
- ízlés szerint porcukor (kb 15dkg)
- őszibarack befőtt
Elkészítése:
A porcukrot kikeverem a tojások sárgájával és a vízzel.Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet(amit beleszitálok)és a keményre vert tojás fehérjét. Kétfelé osztom a tésztát és vékonyon elkenem a sütőpapíros tepsiben és megsütöm.Én gáztepsiben szoktam sütni. Ha megsült még melegen megkenem baracklekvárral és feltekerem. Hűlés után vékonyan felszeletelem.
Keményre felverem a tejszínt,a túrót a cukorral beízesítem és a tejszínt hozzákeverem a túróhoz. Apróra vágom a befőttet és hozzáadom. Egy tálat kibélelek fóliával és szépen sorban kirakom a piskóta tekerccsel. Beleöntöm a túrós tölteléket és végül beborítom azt is a piskóta tekerccsel. Másnap kiborítom és díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.