Toszkán csokitorta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg keserű csokoládé
- 20 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, egy kerek, 26 cm-es átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk.
A csokit, forró gőzfürdőben, a vajjal együtt felolvasztjuk.
Elektromos habverővel összekeverjük a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverjük, a masszához, majd a formába öntjük és kb. 35-45 percig sütjük 180 fokon
Felvágás előtt,hagyjuk teljesen kihűlni!
Ez nagyon fontos mert összesik,alig van benne liszt csak csoki.
A sütés során nem kell megijedni, mivel megrepedezik egy kicsit a teteje. Megfordítjuk,és az alja lesz a teteje.
Lehet lekvárral,tejszínhabbal,fagyival kínálni. A képen,én porcukorral díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

