Toszkán csokitorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg keserű csokoládé
- 20 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, egy kerek, 26 cm-es átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk.
A csokit, forró gőzfürdőben, a vajjal együtt felolvasztjuk.
Elektromos habverővel összekeverjük a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverjük, a masszához, majd a formába öntjük és kb. 35-45 percig sütjük 180 fokon
Felvágás előtt,hagyjuk teljesen kihűlni!
Ez nagyon fontos mert összesik,alig van benne liszt csak csoki.
A sütés során nem kell megijedni, mivel megrepedezik egy kicsit a teteje. Megfordítjuk,és az alja lesz a teteje.
Lehet lekvárral,tejszínhabbal,fagyival kínálni. A képen,én porcukorral díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »