Timi tortája recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 45 dkg liszt
- 35 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
- 1,5 cs sütőpor
Krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 2 kiskanál liszt
- 4 dl meggybefőtt leve
- 1 liter habtejszín
Fondant:
- 50 dkg finom porcukor
- 4 dkg kukoricakeményítő
Díszítés:
- sárga,piros és fekete paszta természetes ételszínezék
- dekor toll (zöld,fehér,piros,sárga)
Elkészítése:
A tészta összetevőit egyszerűen csak összedolgozom robotgéppel. Vajazott, lisztezett tepsibe teszem,175 fokon megsütöm.
Krém:
A meggybefőttet leszűröm. A levét,a tojást,a cukrot,lisztet simára keverem,majd gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt a krém, hozzákeverem a kemény habtejszínt. A meggyet is ekkor adjom hozzá. Csak lazán belekeverem.
Fondant:
Kiolajozott műanyag széles tálban felolvasztom mikrohullámú sütőben
a pillecukrot. Pár forgás után megrázogattam, s ezt vagy négyszer megismételtem. Kb 3-4 perc alatt megolvad. Kiolajozott munkalapra,amit bőben beborítottam porcukorral elkezdtem gyúrni, ragadt,de ezt orvosoltam.Bekentem margarinnal a kezem,ezt persze többször megismételtem. Porcukrot is hintettem rá elég sokszor,a keményítő hozzáadásával együtt. Nem kertelek,sokáig gyúrtam:) Sárga színű fondantom lett,de ez valószínűleg a tarka pillecukornak köszönhető. Dupla folpackba teszem,és minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben.Használat előtt legalább 1 órával előtte ki kell venni a hűtőből.
A két felé vágott tortalapokat megtöltöm a krémmel. Az oldalát és tetejét nem kenem be vele,mert akkor nem tapadna rá a fondant.
Kinyújtom zsírpapíron a fondantot és ráhelyezem a tortára. A maradékot az alján késsel levágom,elteszem,mert jó lesz majd későbbre. A torta oldalán a lángokat sárga,piros és fekete paszta természetes ételszínezékekkel valósítottam meg.
Sárga természetes ételszínezék sprayvel fújtam be a torta tetejét.Az utat fekete természetes színező pasztával összegyúrt fondanttal oldottam meg. A kaktuszt fondantból formáztam meg,majd dekor tollal díszítettem. Az autó tésztáját kifaragtam,megtöltöttem a belsejét krémmel,majd piros színű fondanttal beborítottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »