Teknősbéka torta recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 20 dkg (pikáns) ízű lekvár
- 4-5 kivi, de mandarinnal is lehet :)
- 4 db banán
- zöld és piros alma
- 1 narancs
- 2 szem cseresznye
- 1 cs vaníliás ízű főzős pudingpor
- 25 dkg túró
- 1 cs zselatinfix
- 1 cs kerek babapiskóta
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítése:
A pudingot elkészítjük a szokásos módon. Néha kevergetve kihűtjük és apránként hozzáadjuk a túrót és a zselatint. Piskótatallérokat összeragasztjuk lekvárral. Egy nagy tálat kibélelünk fóliával, teszünk bele krémet, majd egy sor piskótát, krém és piskóta. Tetejét is lefóliázzuk és másnapig hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk egy tálcára, fóliát eltávolítjuk. Felszeleteljük a meghámozott kivit/mandarint és beborítjuk vele a tortát. A meghámozott banánból fogvájó segítségével lábakat és farkot készítünk majd az almából, narancsból és a cseresznyéből elkészítjük a teknős fejét. Színtelen tortazselét az utasítás szerint elkészítjük és ecsettel lekenjük a teknőst.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »