Teknősbéka torta recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 20 dkg (pikáns) ízű lekvár
- 4-5 kivi
- 4 db banán
- 1-1- zöld és piros alma
- 1 narancs
- 2 szem cseresznye
- 1 cs vaníliás ízű főzős pudingpor
- 25 dkg túró
- 1 cs zselatinfix
- 1 cs kerek babapiskóta
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítése:
A pudingot elkészítjük a szokásos módon. Néha kevergetve kihűtjük és apránként hozzáadjuk a túrót és a zselatint.Piskótatallérokat összeragasztjuk lekvárral.Egy nagy tálat kibélelünk fóliával,teszünk bele krémet,majd egy sor piskótát,krém és piskóta.Tetejét is lefóliázzuk és másnapig hűtőbe tesszük.Másnap kiborítjuk egy tálcára,fóliát eltávolítjuk.Felszeleteljük a meghámozott kivit és beborítjuk vele a tortát.A meghámozott banánból fogvájó segítségével lábakat és farkot készitünk majd az almából narancsból és a cseresznyéből elkészítjük a teknős fejét.Színtelen tortazselét az utasítás szerint elkészítjük és ecsettel lekenjük a teknőst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

