Teknős torta recept
Hozzávalók:
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- 1 kanál olaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- zöld ételfesték
- lekvár
- 1/2 l tejszínhab
- 4 doboz meggyes joghurt
- 1 csomag zselatin fix
- marcipán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. Felverjük a fehérjét kemény habbá, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal, zöld ételfestékkel.
Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Nagy gáz tepsiben megsütjük. Ha megsűlt vizes konyharuhával feltekerjük és megvárjuk míg kihül. Ha kihűlt megkenjük lekvárral, újra felcsavarjuk és 2cm-es szeletekre vágjuk a piskótatekercset. Egy edényt kibélelünk fóliával úgy, hogy mindenhol befedje. Az alját és az oldalát körberakjuk a felszeletelt piskótatekercsekkel. Felverjük a tejszínhabot, hozzáadjuk a joghurtot és a zselatin fixet,majd tovább verjük, míg kemény krémet nem kapunk. Betöltjük a körberakott formába, majd a tetejére is teszünk a piskóta tekercsből. Hűtőbe rakjuk legalább 2 óra hosszára. Marcipánból megformázzuk a fejet, lábakat, farkincát. Szeme mazsola, nyelve pillecukor. Kiborítjuk egy tányérra a piskótatekercses “sütit” levesszük a fóliát és a helyére illesztjük a teknős részeit.