Teknős charlotte torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg kristálycukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs zselatinpor
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg gyümölcs
- 0,5 l bármilyen ízű joghurt
- 1 dl víz
- bármilyen ízű lekvár
Elkészítése:
A tojás sárgákat 20 dkg cukorral 4 ek vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzáadunk 4 ek vizet,keményre verjük és 5 dkg cukorral tovább verjük. A liszt felét, amibe belevegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojás sárgájához,hozzáadjuk a hab felét,majd a többi lisztet és a fent maradt habot. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. (viszonylag vékony lapot kapjunk) Amikor megsült vizes ruhával feltekerjük szorosan és így hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt lekvárral megkenjük és feltekerjük.
Kibélelünk egy kerek tálat folpackkal. A tekercset 1-1,5 cm széles szeletekre vágjuk és a tálat kibéleljük vele(lábainak és a fejének hagyjunk).
Krém:a gyümölcsöt a cukorral,vaníliás cukorral összeturmixoljuk,majd összekeverjük a joghurttal. 1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint és a joghurthoz keverjük. Amikor már nem túl híg és nem dermedt meg, a kibélelt formába öntjük és piskótaszeletekkel vagy babapiskótával befedjük. Pár órára a hűtőbe tesszük,majd kiborítjuk,fóliát eltávolítjuk. A fejét és a lábait mellé tesszük. A szeme cseresznye befőtt.