Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes epertorta recept

Tejszínes epertorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 1 db piskóta 3 részre vágva

    A tejszínkrémhez:

    • 250 g eper
    • 85 g porcukor
    • 3 ek likőr
    • 1 db vaníliarúd belseje
    • fél db citrom leve
    • 500 ml alaposan behűtött habtejszín
    • 10 g lapzselatin

    A díszítéshez:

    • friss eper
    • babapiskóta

    Elkészítése:
    Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük. A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük. Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Most ezt is félretesszük. A tejszínhabot egy nagy tálban kemény habbá verjük. Egy habkártyányi habot az epres alaphoz adunk, és elkeverjük azzal. Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe. A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt – ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe.
    FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is! Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben! Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém. A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két – három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról. A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá