Tejföltorta recept
Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl
- 2 kis pohár tejföl
- 8-9 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Fehér krém: Egy nagy és egy kicsi tejfölbe belekeverjük a vaníliás cukrot és 3-4 evőkanál kristálycukrot.
Barna krém: A másik nagy és kicsi tejfölbe szintén belekeverjük a vaníliás cukrot, a megmaradt kristálycukrot, (ez is ízlés szerint!)
és a kakaóport.
A kekszeket lerakjuk egy tepsi (vagy jénai, de lehet egy nagyobb műanyag doboz is) aljára. Rákenjük a fehér krém felét, majd egy sor keksz és erre a barna krém. Megint egy sor keksz és befedjük a megmaradt fehér krémmel.
Hűtőbe tesszük minimum 10-12 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

