Tavaszi kert recept
Hozzávalók egy 15 cm-es tortaformaához:
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 kis csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszínhab felverve
A díszítéshez:
- 1 csomag hosszú babapiskóta
- színezett kókuszreszelék
- tojásdrazsé
- marcipán virág
- pici nyuszi
- babapiskóta
A sziruphoz:
- 20 dkg cukor
- víz
Elkészítése:
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját folyamatos keverés mellett, majd a lisztet. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, amikor langyosra hűlt a lap levesszük a sütőpapírt, a lapot visszahelyezzük a sütőformába.
Amíg a tészta sül, felfőzzük a pudingot a cukorral és a tejjel. Felverjük az 1 dl tejszínhabot. Amikor a puding langyos, de még nem dermedt meg, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot és ezt rákenjük a tésztára (benne a tortaformában). Megszórjuk a kókuszreszelékkel és a teljes dermedésig hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a cukorszirupot és kihűtjük. 20 dkg cukorhoz annyi vizet öntünk és kicsit felmelegítjük, hogy épphogy elolvadjon a cukor és sűrű, átlátszó folyadékot kapjunk.
Vékony pengéjű késsel körbevágjuk a kapcsos tortaformát és arra áthelyezzük, amin tálalni akarjuk. Minden babapiskóta szélét (a felsőt kivéve) épphogy belemártjuk a cukorszirupba és hozzáragasztjuk a tortához, amíg körbe nem érünk a tortán. Hagyjuk szikkadni, utána rátesszük a díszítést és tálalható is.
Jó étvágyat!
Tipp:
A pudingpor ízlés szerint változtatható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

