Tavaszi kert recept
Hozzávalók egy 15 cm-es tortaformaához:
A tésztához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 kis csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszínhab felverve
A díszítéshez:
- 1 csomag hosszú babapiskóta
- színezett kókuszreszelék
- tojásdrazsé
- marcipán virág
- pici nyuszi
- babapiskóta
A sziruphoz:
- 20 dkg cukor
- víz
Elkészítése:
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját folyamatos keverés mellett, majd a lisztet. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, amikor langyosra hűlt a lap levesszük a sütőpapírt, a lapot visszahelyezzük a sütőformába.
Amíg a tészta sül, felfőzzük a pudingot a cukorral és a tejjel. Felverjük az 1 dl tejszínhabot. Amikor a puding langyos, de még nem dermedt meg, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot és ezt rákenjük a tésztára (benne a tortaformában). Megszórjuk a kókuszreszelékkel és a teljes dermedésig hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a cukorszirupot és kihűtjük. 20 dkg cukorhoz annyi vizet öntünk és kicsit felmelegítjük, hogy épphogy elolvadjon a cukor és sűrű, átlátszó folyadékot kapjunk.
Vékony pengéjű késsel körbevágjuk a kapcsos tortaformát és arra áthelyezzük, amin tálalni akarjuk. Minden babapiskóta szélét (a felsőt kivéve) épphogy belemártjuk a cukorszirupba és hozzáragasztjuk a tortához, amíg körbe nem érünk a tortán. Hagyjuk szikkadni, utána rátesszük a díszítést és tálalható is.
Jó étvágyat!
Tipp:
A pudingpor ízlés szerint változtatható.