Tarte tatin (Fordított almatorta) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 3,5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- fél csomag leveles tészta
- Ízlés szerint fagyi, vagy jégkrém
Elkészítése:
Az almát nyolcfelé vágjuk. Egy nagy serpenyőbe belekockázzuk a vajat és beleszórjuk a cukrot. Beletesszük az almacikkeket, aztán lassú tűzön főzni kezdjük, amíg az alma karamellizálódik. Az alma párolási ideje legalább negyed óra kis lángon.
A serpenyőt közben csak rázogatni szabad, nehogy összetörjük a gyümölcsszeleteket. Akkor jó az alma, ha borostyán színű lesz és olyan áttetsző, mint a borostyán. Közben kinyújtjuk a tésztát és előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
A megpárolt almát levesszük a tűzről.
Egy hőálló tálba öntjük az almát úgy, hogy az teljesen befedje az alját. A forma alját érdemes sütőpapírral kibélelni teflon forma esetében.
A tésztából akkora körlapot vágunk, ami beborítja a tálat. A korongot az alma tetejére tesszük, a széleit kicsit lenyomkodjuk a tál fala mellé. A tésztát villával többször megszurkáljuk.
A tortát betesszük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, amíg a tészta megsül. Sütés után a formában hagyjuk 10 percre. Aztán egy tálra borítjuk úgy, hogy a tálat az edényünk tetejére tesszük és egy gyors mozdulattal megfordítjuk.
Fagyival, jégkrémmel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »