Szedres Pavlova torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csipet só
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 teáskanál almaecet
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg szeder
- 4 dkg porcukor (szóráshoz)
- 1 csokor citromfű (díszítéshez)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A masszát egyenletesen elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt körön.
A tepsit a 100 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A szederszemeket is elrendezzük a tetején, porcukorral megszórjuk, és a tortát azonnal tálaljuk.
Tipp:
Nagyon finom ez a habos süti,tökéletes lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »