Szedertorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 7-8 dl habtejszín
- 40 dkg szeder vagy bármilyen más gyümölcs
- (ízlés szerint porcukor)
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a fehérjék habjához. A lisztbe belekeverjük a sütőport majd ezt is hozzáadjuk. Óvatosan keverjük össze, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük 150-180°C között kb 45 percig. Ha megsült megvárjuk amíg kihűl. Addig megcsináljuk a habos krémet. Kb fél liter habtejszínt elkezdünk felverni magas fokozaton majd apránként adunk hozzá a szederből. ( Ízlés szerint lehet bele tenni porcukrot, ha savanyú.)
Ha kihűlt a tortánk 3 felé vágjuk, és tölthetjük a krémmel, a tetejére és az oldalára is hagyjunk. Díszíteni verjünk még fel habtejszínt és habrózsákat nyomunk a tetejére valamint szederrel is színesíthetjük! Bármilyen más gyümölcs is jó hozzá!
Sztori: A kertünkben van egy fekete szeder bokor és innen jött az ötlet hogy, hogyan tudnánk felhasználni a sok fincsi gyümölcsöt!!