Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedertorta recept

Szedertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 25 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 7-8 dl habtejszín
    • 40 dkg szeder vagy bármilyen más gyümölcs
    • (ízlés szerint porcukor)

    Elkészítése:
    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a fehérjék habjához. A lisztbe belekeverjük a sütőport majd ezt is hozzáadjuk. Óvatosan keverjük össze, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük 150-180°C között kb 45 percig. Ha megsült megvárjuk amíg kihűl. Addig megcsináljuk a habos krémet. Kb fél liter habtejszínt elkezdünk felverni magas fokozaton majd apránként adunk hozzá a szederből. ( Ízlés szerint lehet bele tenni porcukrot, ha savanyú.)
    Ha kihűlt a tortánk 3 felé vágjuk, és tölthetjük a krémmel, a tetejére és az oldalára is hagyjunk. Díszíteni verjünk még fel habtejszínt és habrózsákat nyomunk a tetejére valamint szederrel is színesíthetjük! Bármilyen más gyümölcs is jó hozzá!

    Sztori: A kertünkben van egy fekete szeder bokor és innen jött az ötlet hogy, hogyan tudnánk felhasználni a sok fincsi gyümölcsöt!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá