Sajttorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz (bármilyen)
- 15 dkg vaj
- 40 dkg krémsajt (natúr)
- 2 dl tejföl
- 1 citrom héja és leve
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Keverjük össze a puha vajat a kekszmorzsával. Egy kerek kapcsos formát vajazzunk ki, majd nyomkodjuk bele a kekszes keveréket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig süssük.
Addig keverjük össze a sajtkrém hozzávalóit. Ezt öntsük a kekszalapra. A tortaformát tepsibe állítjuk, amibe legalább 2 pohárnyi vizet öntsünk (gőz kell a tortának). Tegyük vissza a sütőbe, és további 50 percig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A szeleteléssel mindenképpen várjunk, a süteménynek teljesen ki kell hűlnie. Érdemes a fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, és hűtőben tartani.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.