Sajttorta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz (bármilyen)
- 15 dkg vaj
- 40 dkg krémsajt (natúr)
- 2 dl tejföl
- 1 citrom héja és leve
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Keverjük össze a puha vajat a kekszmorzsával. Egy kerek kapcsos formát vajazzunk ki, majd nyomkodjuk bele a kekszes keveréket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig süssük.
Addig keverjük össze a sajtkrém hozzávalóit. Ezt öntsük a kekszalapra. A tortaformát tepsibe állítjuk, amibe legalább 2 pohárnyi vizet öntsünk (gőz kell a tortának). Tegyük vissza a sütőbe, és további 50 percig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A szeleteléssel mindenképpen várjunk, a süteménynek teljesen ki kell hűlnie. Érdemes a fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, és hűtőben tartani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »