Sacher-torta fehércsokival recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tortához
- 13 dkg margarin
- 11 dkg liszt
- 13 dkg étcsokis tortabevonó
- 11 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Hozzávalók a csokimázhoz
- 25 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,25 dl víz
Elkészítése:
A margarint felaprózom egy késsel, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem egy robotgéppel. Egyesével hozzákeverem a 6 tojás sárgáját, majd a gőz felett felolvasztott Katica étbevonót is belekeverem.
A 6 tojás habját keményre verem, majd óvatosan hozzáforgatom a csokis-margarinos alaphoz. Ezután a cukrot és a lisztet is a tésztához keverem, óvatosan, hogy a már bekevert fehérjét ne törjem össze. Egy lágy, könnyű tésztát kapok.
A tortaformába sütőpapírt vágok, majd belekanalazom a tésztát. 200 fokos sütőben 15 percig sütöm, majd 175 fokon még 25 percig. Ez az idő nem légkeveréses sütőknél eltérhet, tűpróbáig kell sütni a tésztát, akkor kész.
Amint a torta megsült, megvárom míg kihűl, majd kiveszem a formából és lehúzom róla a sütőpapírt. A tortát középen vízszintesen félbevágom, majd vastagon megkenem baracklekvárral és összeillesztem a két felet. A torta tetejét is megkenem lekvárral.
Elkészítem a csokimázt is, 25 dkg cukrot öntök egy edénybe, majd felöntöm 1,25 dl vízzel és jól elkeverem. Pár perc főzés alatt besűrítem a cukros oldatot, majd ehhez keverem hozzá a 10 dkg előzőleg gőzön felolvasztott étcsokoládét is. Az egészet jól elkeverem, majd mielőtt még a csoki megszilárdul, ráöntöm a tortára, melynek tetejét és oldalait bekenem a csokoládéval.
Mi egy tábla fehér csokit is megolvasztottunk gőzön és ezzel díszítettük a torta tetejét, az eredeti recept ezt a díszt már nem tartalmazza.
Amint a csokoládé borítás megszilárdult, szeletelem a tortát és ízlés szerint tejszínhabbal kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »