Sacher-torta fehércsokival recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tortához
- 13 dkg margarin
- 11 dkg liszt
- 13 dkg étcsokis tortabevonó
- 11 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Hozzávalók a csokimázhoz
- 25 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,25 dl víz
Elkészítése:
A margarint felaprózom egy késsel, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem egy robotgéppel. Egyesével hozzákeverem a 6 tojás sárgáját, majd a gőz felett felolvasztott Katica étbevonót is belekeverem.
A 6 tojás habját keményre verem, majd óvatosan hozzáforgatom a csokis-margarinos alaphoz. Ezután a cukrot és a lisztet is a tésztához keverem, óvatosan, hogy a már bekevert fehérjét ne törjem össze. Egy lágy, könnyű tésztát kapok.
A tortaformába sütőpapírt vágok, majd belekanalazom a tésztát. 200 fokos sütőben 15 percig sütöm, majd 175 fokon még 25 percig. Ez az idő nem légkeveréses sütőknél eltérhet, tűpróbáig kell sütni a tésztát, akkor kész.
Amint a torta megsült, megvárom míg kihűl, majd kiveszem a formából és lehúzom róla a sütőpapírt. A tortát középen vízszintesen félbevágom, majd vastagon megkenem baracklekvárral és összeillesztem a két felet. A torta tetejét is megkenem lekvárral.
Elkészítem a csokimázt is, 25 dkg cukrot öntök egy edénybe, majd felöntöm 1,25 dl vízzel és jól elkeverem. Pár perc főzés alatt besűrítem a cukros oldatot, majd ehhez keverem hozzá a 10 dkg előzőleg gőzön felolvasztott étcsokoládét is. Az egészet jól elkeverem, majd mielőtt még a csoki megszilárdul, ráöntöm a tortára, melynek tetejét és oldalait bekenem a csokoládéval.
Mi egy tábla fehér csokit is megolvasztottunk gőzön és ezzel díszítettük a torta tetejét, az eredeti recept ezt a díszt már nem tartalmazza.
Amint a csokoládé borítás megszilárdult, szeletelem a tortát és ízlés szerint tejszínhabbal kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

