Sacher torta 10 perc alatt recept

Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 100 g margarin
- 100 g liszt
- 80 g kristálycukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- lekvár (barack)
- csokoládémáz
- mandula (durvára tört)
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral (kézi mixerrel), ezalatt a mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét a margarinnal.
Amikor kész, hozzáöntjük a tojásokhoz, belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd enyhén kiolajozott szilikon tortaformába öntjük.
Óvatosan berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A tortát hagyjuk benn állni a mikróban még kb 3 percig, csak utána nyissuk ki az ajtót.
Ezután a formában hagyjuk kihűlni.
Majd vágjuk ketté, kenjük meg baracklekvárral, tegyük rá a másik felét, ezt is kenjük le lekvárral és öntsük le csokimázzal, díszítsük kedvünk szerint.
Ha a csokimáz megdermedt, fogyaszthatjuk is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »