Sacher torta 10 perc alatt recept
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 100 g margarin
- 100 g liszt
- 80 g kristálycukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk sütőpor
- lekvár (barack)
- csokoládémáz
- mandula (durvára tört)
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral (kézi mixerrel), ezalatt a mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét a margarinnal.
Amikor kész, hozzáöntjük a tojásokhoz, belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd enyhén kiolajozott szilikon tortaformába öntjük.
Óvatosan berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A tortát hagyjuk benn állni a mikróban még kb 3 percig, csak utána nyissuk ki az ajtót.
Ezután a formában hagyjuk kihűlni.
Majd vágjuk ketté, kenjük meg baracklekvárral, tegyük rá a másik felét, ezt is kenjük le lekvárral és öntsük le csokimázzal, díszítsük kedvünk szerint.
Ha a csokimáz megdermedt, fogyaszthatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

