Répatorta egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom
- 300 g sárgarépa
- 200 g kristálycukor
- 165 g liszt
- 1 sütőpor
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 kis csipet só
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét, a citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét. A megpucolt répát (kis lyukú reszelőn) reszeljük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és adjuk hozzá a répát, és a citromhéjat.
A lisztet, a sütőport, a sót, a szegfűszeget keverjük össze, szórjuk a répás masszához. Gazdagítsuk a fehérjékből felvert habbal, majd az egészet kavarjuk össze. A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süssük 50 percig 160 fokos sütőben (úgy mint a piskótát, mert sűrű a masszája).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »