Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta recept

Répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomra reszelt sárgarépa
    • 1,5 dl étolaj
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor (12 g)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt
    • 1 púpozott teáskanálnyi fahéj

    A krémhez:

    • 60 dkg natúr tejszínes krémsajt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 alaposan megmosott narancs lereszelt héja
    • 1 evőkanálnyi utifűmaghéj (ha van)

    Elkészítése:
    A cukrokat a tojásokkal gépi habverővel kikeverjük, hozzáadjuk az olajat (olvasztott vajjal még ízesebb), majd a lereszelt répát (mi aprítógépet használunk, mert azzal gyorsabb, de a sajtreszelő is megteszi).

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a nedves anyagokhoz keverjük egy kézi habverővel.

    Egy sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített hőlégkeverésben sütjük 20 percig, akkor mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra, és még 20-30 percig benn hagyjuk a sütőben. A szokásos tűpróba sikeresség után a formában hagyjuk kihűlni.

    Ha már hideg a tészta, a krémsajtot a porcukorral elkeverjük, ízesítjük a narancshéjjal.
    Állagjavítóként most utifűmaghéjat (se íze, se színe) is kevertünk hozzá, jó ötlet volt, nagyon stabil lett a krém.
    A kettévágott tortába belekentük egy részét, majd az egész tortát bekentük vele kívülről.
    A képen szereplő torta készítésekor húsvét volt, így színes cukordrazsékkel aktualizáltuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá