Répatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 1,5 dl étolaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanálnyi fahéj
A krémhez:
- 60 dkg natúr tejszínes krémsajt
- 15 dkg porcukor
- 1 alaposan megmosott narancs lereszelt héja
- 1 evőkanálnyi utifűmaghéj (ha van)
Elkészítése:
A cukrokat a tojásokkal gépi habverővel kikeverjük, hozzáadjuk az olajat (olvasztott vajjal még ízesebb), majd a lereszelt répát (mi aprítógépet használunk, mert azzal gyorsabb, de a sajtreszelő is megteszi).
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a nedves anyagokhoz keverjük egy kézi habverővel.
Egy sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített hőlégkeverésben sütjük 20 percig, akkor mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra, és még 20-30 percig benn hagyjuk a sütőben. A szokásos tűpróba sikeresség után a formában hagyjuk kihűlni.
Ha már hideg a tészta, a krémsajtot a porcukorral elkeverjük, ízesítjük a narancshéjjal.
Állagjavítóként most utifűmaghéjat (se íze, se színe) is kevertünk hozzá, jó ötlet volt, nagyon stabil lett a krém.
A kettévágott tortába belekentük egy részét, majd az egész tortát bekentük vele kívülről.
A képen szereplő torta készítésekor húsvét volt, így színes cukordrazsékkel aktualizáltuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »