Répatorta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg margarin + a formához
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg szeletelt mandula
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 kk fahéj
- baracklekvár
Elkészítése:
A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk ezt a masszát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a répás masszába.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk margarinnal és a masszát a formába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kész tortát hagyjuk a formában kihűlni. Közben a baracklekvárt felforrósítjuk és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele.
Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

