Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta recept

Répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sárgarépa
    • 15 dkg margarin + a formához
    • 20 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg szeletelt mandula
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 kk fahéj
    • baracklekvár

    Elkészítése:
    A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk ezt a masszát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a répás masszába.
    Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk margarinnal és a masszát a formába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kész tortát hagyjuk a formában kihűlni. Közben a baracklekvárt felforrósítjuk és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele.
    Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá