Répatorta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg margarin + a formához
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg szeletelt mandula
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 kk fahéj
- baracklekvár
Elkészítése:
A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk ezt a masszát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a répás masszába.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk margarinnal és a masszát a formába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kész tortát hagyjuk a formában kihűlni. Közben a baracklekvárt felforrósítjuk és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele.
Ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »