Répatorta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg margarin + a formához
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg szeletelt mandula
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 kk fahéj
- baracklekvár
Elkészítése:
A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk ezt a masszát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a répás masszába.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk margarinnal és a masszát a formába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kész tortát hagyjuk a formában kihűlni. Közben a baracklekvárt felforrósítjuk és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele.
Ízlés szerint díszítjük.