Ragacsos kókusztorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 125 ml étolaj
- 105 g kristálycukor
- 85 ml tej
- 2,5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g búzaliszt
- 100 g kókuszreszelék
- 3 g sütőpor
- 1 db vanília rúd belseje
A sziruphoz:
- 150 g kristálycukor
- 150 ml víz
Elkészítése:
Vajazzunk, kókuszozzunk ki egy kerek, 18 cm átmérőjű csatos sütőformát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, kókuszreszeléket, sütőport.A tojást a vaníliarúd magjaival tegyük a robotgép üstjébe, és kezdjük el habosítani. Menet közben adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük vele kemény habbá.Ha kemény habot kaptunk, kicsit a sebességből visszavéve, folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk az étolajat. Majd ha az olajat felvette, még lassabb fokozaton – hogy ne csapja ki – hozzákeverjük a tejet is.Végül kis részletekben hozzáadjuk a lisztes keveréket, elkeverjük benne, és ezzel elkészült a piskóta massza. A kikókuszozott formába öntjük, és 170 C-ra előmelegített sütőben 35 percen keresztül sütjük légkeverés nélkül.
Míg a piskóta sül, a cukorból, és a vízből szirupot főzünk.Mikor a piskóta kisült – nem lesz szárazra sült piskóta! -, a sütőből kivéve, forrón leöntjük a cukorsziruppal kis adagokban, hogy az egészet beigya a piskóta. Ezután 1 napra hűtőbe tesszük állni.
Egy nap hűtőzés után levesszük róla a sütőformát, tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, és szeleteljük. Csokoládé szósszal Bounty tortaként is kínálható.