Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ragacsos kókusztorta recept

Ragacsos kókusztorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 125 ml étolaj
    • 105 g kristálycukor
    • 85 ml tej
    • 2,5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g búzaliszt
    • 100 g kókuszreszelék
    • 3 g sütőpor
    • 1 db vanília rúd belseje

    A sziruphoz:

    • 150 g kristálycukor
    • 150 ml víz

    Elkészítése:
    Vajazzunk, kókuszozzunk ki egy kerek, 18 cm átmérőjű csatos sütőformát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, kókuszreszeléket, sütőport.A tojást a vaníliarúd magjaival tegyük a robotgép üstjébe, és kezdjük el habosítani. Menet közben adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük vele kemény habbá.Ha kemény habot kaptunk, kicsit a sebességből visszavéve, folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk az étolajat. Majd ha az olajat felvette, még lassabb fokozaton – hogy ne csapja ki – hozzákeverjük a tejet is.Végül kis részletekben hozzáadjuk a lisztes keveréket, elkeverjük benne, és ezzel elkészült a piskóta massza. A kikókuszozott formába öntjük, és 170 C-ra előmelegített sütőben 35 percen keresztül sütjük légkeverés nélkül.

    Míg a piskóta sül, a cukorból, és a vízből szirupot főzünk.Mikor a piskóta kisült – nem lesz szárazra sült piskóta! -, a sütőből kivéve, forrón leöntjük a cukorsziruppal kis adagokban, hogy az egészet beigya a piskóta. Ezután 1 napra hűtőbe tesszük állni.

    Egy nap hűtőzés után levesszük róla a sütőformát, tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, és szeleteljük. Csokoládé szósszal Bounty tortaként is kínálható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá