Raffaello torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- csipet sütőpor
A golyókhoz:
- 15 dkg tejpor
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 15 dkg kókuszreszelék
- fél dl víz
- a közepébe 1 szem mandula
A krémhez:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 cs étkezési zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 csepp mandula aroma( lehetőleg nem színezett)
- díszítéshez 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése: A piskótához a 4 tojásfehérjét a vízzel keményre felverjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáit, és a lisztet, amibe előre belekevertük a sütőport. A tortaformába papírlapot teszünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük,majd beleöntjük a masszát. A tetejét eligazítjuk, hogy egyenes legyen, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
A golyókhoz a vizet felforraljuk, beletesszük a porcukrot, és kicsit tovább melegítjük, hogy szirupos legyen. A margarint egy tálban puhára keverjük, beletesszük a tejport, a kókuszreszeléket, végül a cukros vizet, és összegyúrjuk, majd egy fél órára a fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tejből és a pudingporból a vaníliás cukor és az étkezési zselatin hozzáadásával pudingot főzünk, melyet kihűlésig néhányszor megkeverünk, hogy ne legyen csomós. Ha kihűlt, turmixgéppel hozzádolgozzuk a margarint, a porcukrot, a kókuszreszeléket. A végén keverünk bele néhány csepp mandula aromát
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel, az oldalára is kenünk és a tetejére is. Az oldalát szeletelt mandulával körbeszórjuk( ezt úgy tudjuk könnyen hogy a tenyerünkbe teszünk egy keveset és hozzá érintjük a krémes oldalhoz a krémre ráfognak gyönyörűen tapadni).
A fagyasztóból kivett masszából golyókat formázunk úgy, hogy a közepébe egész mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A golyókkal kirakjuk a torta tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk . :)
Tipp:
Sokkal egyszerűbb elkészíteni mintsem gondolnátok :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »