Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos epertorta recept

Pudingos epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 22 dkg liszt
    • 10 dkg zsír vagy vaj
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/4 cs sütőpor
    • csipet só

    Pudingos töltelék:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15-20 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • a tetejére eper és csokoládé

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt vagy vajat és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

    Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra a tésztát, majd béleljük ki vele az előzőleg kikent, kilisztezett sütőformát (én teflonos formában sütöttem, így azt nem kellett kikenni és kilisztezni).

    Ezután villával szurkáljuk meg több helyen a tésztát, majd helyezzünk rá egy sütőpapírt és töltsük fel nehezékkel (pl rizzsel, babbal)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, majd tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre.

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen a tésztát mielőtt megtöltenénk a pudinggal.

    A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd a adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.

    A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.

    A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.

    Tálalás előtt éles, vízbe mártott késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá