Pudingos epertorta recept
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt vagy vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra a tésztát, majd béleljük ki vele az előzőleg kikent, kilisztezett sütőformát (én teflonos formában sütöttem, így azt nem kellett kikenni és kilisztezni).
Ezután villával szurkáljuk meg több helyen a tésztát, majd helyezzünk rá egy sütőpapírt és töltsük fel nehezékkel (pl rizzsel, babbal)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, majd tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen a tésztát mielőtt megtöltenénk a pudinggal.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd a adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.
A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.
Tálalás előtt éles, vízbe mártott késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »


