Pudingos epertorta recept

Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt vagy vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra a tésztát, majd béleljük ki vele az előzőleg kikent, kilisztezett sütőformát (én teflonos formában sütöttem, így azt nem kellett kikenni és kilisztezni).
Ezután villával szurkáljuk meg több helyen a tésztát, majd helyezzünk rá egy sütőpapírt és töltsük fel nehezékkel (pl rizzsel, babbal)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, majd tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen a tésztát mielőtt megtöltenénk a pudinggal.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd a adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.
A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.
Tálalás előtt éles, vízbe mártott késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »