Pillangó torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 cs zselatin fix
- 50 dkg gesztenye massza
Díszítéshez:
- piros ételfesték
- étcsokoládé (reszelni)
- 2 gömb nyalóka
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát sütök egy kerek tora formában.
A krém:
A tejszínt felverem miközben adom hozzá a porcukrot,mikor már habos beleszórom a zselatinport.A gesztenyemasszát áttöröm burgonyanyomón,vagy lereszelem és széles mozdulatokkal a tejszínhez keverem.
Összeállítás:
A piskótát 3 vagy 4 korongra vágjuk és megtöltjük a krémmel (kicsit hagyjunk a külsejére). A piskóta közepéből kivágunk egy sávot,aminek az egyik végét kissé lekerekítjük a másik végét hegyesre vágjuk. A két félkört megfordítjuk úgy,hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faraghatjuk a “szárnyakat”. A megmaradt krémhez adunk egy kis piros ételfestéket és ezzel bevonjuk a pillangónkat. A közepén, a lekerekített végébe beleszúrjuk a nyalókákat,ezek lesznek a csápok. A közepére csokit reszelünk.És tetszés szerint díszíthetjük. Én francia drazséval raktam ki.
Sztori: Nagyon egyszerű elkészíteni,ha ránézésre kicsit bonyolultnak is tűnik.
Bármilyen krémmel elkészíthető.
A barátnőm kislányának 3.születésnapjára készítettem el,hát nagyon örült neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »