Pillangó torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 cs zselatin fix
- 50 dkg gesztenye massza
Díszítéshez:
- piros ételfesték
- étcsokoládé (reszelni)
- 2 gömb nyalóka
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát sütök egy kerek tora formában.
A krém:
A tejszínt felverem miközben adom hozzá a porcukrot,mikor már habos beleszórom a zselatinport.A gesztenyemasszát áttöröm burgonyanyomón,vagy lereszelem és széles mozdulatokkal a tejszínhez keverem.
Összeállítás:
A piskótát 3 vagy 4 korongra vágjuk és megtöltjük a krémmel (kicsit hagyjunk a külsejére). A piskóta közepéből kivágunk egy sávot,aminek az egyik végét kissé lekerekítjük a másik végét hegyesre vágjuk. A két félkört megfordítjuk úgy,hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faraghatjuk a “szárnyakat”. A megmaradt krémhez adunk egy kis piros ételfestéket és ezzel bevonjuk a pillangónkat. A közepén, a lekerekített végébe beleszúrjuk a nyalókákat,ezek lesznek a csápok. A közepére csokit reszelünk.És tetszés szerint díszíthetjük. Én francia drazséval raktam ki.
Sztori: Nagyon egyszerű elkészíteni,ha ránézésre kicsit bonyolultnak is tűnik.
Bármilyen krémmel elkészíthető.
A barátnőm kislányának 3.születésnapjára készítettem el,hát nagyon örült neki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »