Pillangó torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 cs zselatin fix
- 50 dkg gesztenye massza
Díszítéshez:
- piros ételfesték
- étcsokoládé (reszelni)
- 2 gömb nyalóka
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát sütök egy kerek tora formában.
A krém:
A tejszínt felverem miközben adom hozzá a porcukrot,mikor már habos beleszórom a zselatinport.A gesztenyemasszát áttöröm burgonyanyomón,vagy lereszelem és széles mozdulatokkal a tejszínhez keverem.
Összeállítás:
A piskótát 3 vagy 4 korongra vágjuk és megtöltjük a krémmel (kicsit hagyjunk a külsejére). A piskóta közepéből kivágunk egy sávot,aminek az egyik végét kissé lekerekítjük a másik végét hegyesre vágjuk. A két félkört megfordítjuk úgy,hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faraghatjuk a “szárnyakat”. A megmaradt krémhez adunk egy kis piros ételfestéket és ezzel bevonjuk a pillangónkat. A közepén, a lekerekített végébe beleszúrjuk a nyalókákat,ezek lesznek a csápok. A közepére csokit reszelünk.És tetszés szerint díszíthetjük. Én francia drazséval raktam ki.
Sztori: Nagyon egyszerű elkészíteni,ha ránézésre kicsit bonyolultnak is tűnik.
Bármilyen krémmel elkészíthető.
A barátnőm kislányának 3.születésnapjára készítettem el,hát nagyon örült neki.