Pavlova torta II recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 40 dkg cukor
- 1,5 evőkanál ecet
- csipet só
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 dl habteszín
- savanykás, vagy nem túl édes gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásfehérjéket nagyon keményre verem a cukorral, bele megy az ecet (nálam az almaecet a nyerő), egy csipet só és két evőkanál étkezési keményítő. A sütőpapír hátoldalára akkora kört rajzolok, amekkora tortát akarok, ennyihez egy 24 centis tortaformát szoktam körberajzolni. Ráhalmozom a habot, fakanállal megformázom. Nem légkeveréssel sütöm! 90 percig 130 fok, majd anélkül, hogy kinyitnám a sütőt, még 30 percig benn hagyom hűlni, különben összeesik. A tetejére alig (vagy semennyire sem) cukrozott 2dl keményre vert tejszínhab és valami fanyar gyümölcs, ami ellensúlyozza a nagyon édes alapot. Pillanatok alatt elfogy! Ha megrepedezik ne keseredj el, ez ilyen. :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.