Pavlova torta II recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 40 dkg cukor
- 1,5 evőkanál ecet
- csipet só
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 dl habteszín
- savanykás, vagy nem túl édes gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásfehérjéket nagyon keményre verem a cukorral, bele megy az ecet (nálam az almaecet a nyerő), egy csipet só és két evőkanál étkezési keményítő. A sütőpapír hátoldalára akkora kört rajzolok, amekkora tortát akarok, ennyihez egy 24 centis tortaformát szoktam körberajzolni. Ráhalmozom a habot, fakanállal megformázom. Nem légkeveréssel sütöm! 90 percig 130 fok, majd anélkül, hogy kinyitnám a sütőt, még 30 percig benn hagyom hűlni, különben összeesik. A tetejére alig (vagy semennyire sem) cukrozott 2dl keményre vert tejszínhab és valami fanyar gyümölcs, ami ellensúlyozza a nagyon édes alapot. Pillanatok alatt elfogy! Ha megrepedezik ne keseredj el, ez ilyen. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

