Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova torta II recept

Pavlova torta II
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 40 dkg cukor
    • 1,5 evőkanál ecet
    • csipet só
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 2 dl habteszín
    • savanykás, vagy nem túl édes gyümölcs ízlés szerint

    Elkészítése:
    A tojásfehérjéket nagyon keményre verem a cukorral, bele megy az ecet (nálam az almaecet a nyerő), egy csipet só és két evőkanál étkezési keményítő. A sütőpapír hátoldalára akkora kört rajzolok, amekkora tortát akarok, ennyihez egy 24 centis tortaformát szoktam körberajzolni. Ráhalmozom a habot, fakanállal megformázom. Nem légkeveréssel sütöm! 90 percig 130 fok, majd anélkül, hogy kinyitnám a sütőt, még 30 percig benn hagyom hűlni, különben összeesik. A tetejére alig (vagy semennyire sem) cukrozott 2dl keményre vert tejszínhab és valami fanyar gyümölcs, ami ellensúlyozza a nagyon édes alapot. Pillanatok alatt elfogy! Ha megrepedezik ne keseredj el, ez ilyen. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá