Pavlova torta recept

Hozzávalók:
- 5-6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2,5 dl habtejszín
- 1 habfixáló por
- mirelit erdei gyümölcs
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval felverjük, majd kanalanként adagoljuk bele a cukrot, hogy jó kemény habot kapjunk. Pár csepp citromlét is csepegtetünk a habba, és legvégén a kukoricakeményítőt is belekeverjük. Szép fényes, kemény habot kapunk.
A tortaforma alját ceruzával körberajzoljuk a sütőpapírra. Ebbe a körbe öntjük a masszát, majd eligazítjuk, hogy a szélei magasabbak legyenek. A hab a sütés folyamán terjeszkedni fog.
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal kisebbre is veszünk (130 fok). Igazából inkább száradnia kell, mint sülnie. Amikor már halvány rózsaszín, akkor kivesszük, és megvárjuk, míg kihűl. A tejszínt a habfixáló porral felverjük, és a torta tetejére adagoljuk.
Rászórjuk az erdei gyümölcsöt. Látványos és nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »