Pavlova torta recept
Hozzávalók:
- 5-6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2,5 dl habtejszín
- 1 habfixáló por
- mirelit erdei gyümölcs
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval felverjük, majd kanalanként adagoljuk bele a cukrot, hogy jó kemény habot kapjunk. Pár csepp citromlét is csepegtetünk a habba, és legvégén a kukoricakeményítőt is belekeverjük. Szép fényes, kemény habot kapunk.
A tortaforma alját ceruzával körberajzoljuk a sütőpapírra. Ebbe a körbe öntjük a masszát, majd eligazítjuk, hogy a szélei magasabbak legyenek. A hab a sütés folyamán terjeszkedni fog.
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal kisebbre is veszünk (130 fok). Igazából inkább száradnia kell, mint sülnie. Amikor már halvány rózsaszín, akkor kivesszük, és megvárjuk, míg kihűl. A tejszínt a habfixáló porral felverjük, és a torta tetejére adagoljuk.
Rászórjuk az erdei gyümölcsöt. Látványos és nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

