Párantorta recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál liszt
- 5+3 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 1 ek zselatin
- 3 ek meleg víz
- 50 dkg cukor
- ételszínezék
Elkészítése:
5 tojásos piskótát sütünk 5 ek cukorral,5 ek liszttel,sütőporral kb 15*25 cm-es tepsiben. Hagyjuk kihűlni,majd vízszintesen félbevágjuk.Betöltjük a krémmel: 3 dl tejben 3 ek cukorral sűrűre főzzük a pudingport,majd hűlés után belekeverjük a margarint. A torta külsejére is kerüljön krém,mert azt fogja oda a cukormasszát: 3 evőkanál vízben főzzük a zselatint,majd lassan adagolva a porcukrot tésztaszerű masszává gyúrjuk,lehet belerakni 1 ek margarint is. Ételfestékkel színezzük.A fondant vagy cukormasszát porcukros vagy lisztezett deszkán kinyújtjuk és ráigazítjuk a tortára. Maradékból díszítjük.Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

