Őszibarackos túrótorta recept
Hozzávalók:
- 1 vékony piskóta tortalap
- 50 dkg tehéntúró
- 3 dl habtejszín
- 6-8 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
- 1 doboz őszibarack konzerv
Elkészítése:
3-4 tojásból piskótát készítünk. Ha kihűlt a tortalap beillesztjük a tortaformába. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a habtejszínt, majd cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, és belekeverjük a leszűrt apróra vágott őszibarackot. A zselatint 1 evőkanál vízben elkeverjük, és addig melegítjük míg teljesen elolvad. A megolvasztott zselatint a túrós masszához keverjük, majd az egészet a formában lévő piskóta tetejére öntjük. Mikor megdermed a formából kivesszük, mandulával megszórjuk, és szeletelve tálaljuk. Mandula helyett díszíthetjük a tetejét gyümölccsel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

