Őszibarackos túrótorta recept

Hozzávalók:
- 1 vékony piskóta tortalap
- 50 dkg tehéntúró
- 3 dl habtejszín
- 6-8 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
- 1 doboz őszibarack konzerv
Elkészítése:
3-4 tojásból piskótát készítünk. Ha kihűlt a tortalap beillesztjük a tortaformába. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a habtejszínt, majd cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, és belekeverjük a leszűrt apróra vágott őszibarackot. A zselatint 1 evőkanál vízben elkeverjük, és addig melegítjük míg teljesen elolvad. A megolvasztott zselatint a túrós masszához keverjük, majd az egészet a formában lévő piskóta tetejére öntjük. Mikor megdermed a formából kivesszük, mandulával megszórjuk, és szeletelve tálaljuk. Mandula helyett díszíthetjük a tetejét gyümölccsel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »