Oroszkrém torta recept

Hozzávalók:
- három egyforma méretű kakaós piskótalap
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Három egyforma méretű, kakaós piskótát sütünk. A krémhez a pudingokat elkeverjük 10 dkg cukorral és 1 dl vízzel. Csomómentesre kikeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy edényben fél l vizet felforralunk és lassan belecsorgatjuk a pudingos masszát. Lassú tűznél folytonos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük, majd hozzáadjuk a tojások habját és addig hagyjuk a tűzön, míg a hab egyenletesen el nem oszlik (Közben persze kevergetni kell!) Ha ez megtörténik akkor levesszük a tűzről a krémet. Aki szereti ekkor tehet hozzá mazsolát is. Hagyjuk a krémet kihűlni. Ha kihűlt megtöltjük vele a lapokat. A torta oldalát bekenjük egy kevés krémmel és pirított mandulával kitesszük az oldalát. A díszítéshez a tejszínt felverjük és ízlés szerint díszítjük a tetejét gyümölcsökkel, csoki díszekkel vagy mással.
(Ezen a tortán 2,5 narancs van föl szelve vékonyan a díszítéshez. A csoki díszeket készen is meg lehet vásárolni de én magam készítem. 1 ét tortabevonó felét felolvasztok vízgőz felett,majd nyomózsákba vagy neylon zacskóba öntöm,sütőpapírra a mintákat el készítem,hideg helyre teszem és miután megszilárdult,díszíthetek vele. :))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »